Együttműködés a GE HealthCare-rel, Sárgulás, International Food Day, MEFOB Feszt, 3X3-as egyetemi kosárlabda Európa-bajnokság pályatesztje – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. Az új adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube-csatornáján.

Az iDE nézz! legfrissebb adásában riportot láthatnak arról, hogy sugárterápiás gyógyítást segítő kutatás-fejlesztési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a GE HealthCare. Európában elsőként a DE KK Onkoradiológiai Klinikán tesztelik a vállalat komplex, sugárkezelési eljárásokat rendszerbe fogó szoftverét.

Megmutatjuk, hogyan „sárgult” a Debreceni Egyetem csaknem 600 agráros és közgazdász hallgatója, akik a tradicionális lovas felvonulással búcsúztak a várostól és az alma matertől. Velünk tarthatnak ezt követően az idei International Food Day-re, a Főépület előtti térre, ahol minden eddiginél több, 24 nemzet ételeit kóstolhatták meg a kulináris élményekre vágyók. 

Bejelentkezünk az év legjelentősebb hazai egyetemi multisport rendezvényéről, a MEFOB Feszt-ről, melynek nemcsak házigazdája, hanem abszolút győztese is lett a Debreceni Egyetem. A műsor végén pedig kiderül, hogy sikerült a 3x3-as egyetemi kosárlabda Európa-bajnokság pályatesztje. A Debreceni Egyetem ad otthont ugyanis a látványos kontinensviadalnak is, 40 intézmény csaknem 50 csapata mérkőzik majd meg egymással júliusban a Főépület előtti téren. 

A magazint a Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpont, valamint a Multimédia és E-learning Technikai Központ munkatársai készítették. 

Sajtóközpont-TB