Új műszaki laboratórium, DEMEK-jubileum, Szent László konferencia, doktoravató, Food Day, Sárgulás– az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított májusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában beszámolót láthatnak többek között arról, hogy milyen jelentős lépések történtek a Debreceni Egyetemen a régió munkaerő-piaci igényeihez és az intézmény stratégiai célkitűzéseihez igazodva a műszaki oktatás megújítása érdekében. Megtudhatják, hogyan csatlakozott az egyetem a Szent László Emlékévhez, illetve hogyan ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját az intézmény mentálhigiénés programja.

Szó lesz arról, hogy vállalati szimuláción alapuló oktató és fejlesztő laboratóriumot alakítottak ki a Műszaki Karon a Robert Bosch Automotive Steering Kft. támogatásával. Tudósítás készült arról, hogy hetedik alkalommal adott otthont a Debreceni Egyetem a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság vívó döntőjének, amely az egyetemisták olimpiájaként is emlegetett Universiade előválogatója is volt egyben. 

A műsorból kiderül, milyen nemzeti specialitásokkal készültek az intézmény külföldi hallgatói az idei International Food Day-re, melyre ezúttal is több ezren voltak kíváncsiak. Virtuális látogatást tehetnek továbbá a Sárgulási felvonuláson, melyen a hagyományoknak megfelelően népviseletbe öltözve búcsúztak el intézményüktől és a várostól a Debreceni Egyetem agrár-, valamint gazdaságtudományi karának végzős hallgatói.

Sajtóiroda-TB