Szimulációs tudásátadás az Egészségtudományi Karon

A felnőtt ápolási, a csecsemő és a gyermek szimulátorok, valamint a szülészeti magas valósághűségű szimulátor működésével ismerkednek a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar, valamint a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház munkatársai. A szakemberek három workshopon bővíthetik a high fidelity eszközök használatához szükséges technikai ismereteiket.

Oktatók oktatása címmel tartanak szimulációs oktatási workshopokat a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Skill laborjában. A három alkalomból álló programban a gyakorlati képzést a Speeding Kft. képviselői tartják, az eddigi eseményeken az Egészségtudományi Kar oktatói és a Jósa András Oktatókórházi Skill labor munkatársai gyakorolhattak a rendelkezésükre álló eszközökön.

A rendezvény első napján a magas valósághűségű szimulációs berendezések közül a felnőtt ápolási szimulátorokat, a második napon az újszülött, a csecsemő és a gyermek szimulátorok működését tanulmányozhatták a résztvevők, illetve gyakorolhatták rajtuk a különböző ápolási feladatok kivitelezését.

A workshop harmadik alkalmát május 12-én, pénteken rendezik meg, akkor a szülészeti magas valósághűségű szimulátor működését ismerhetik majd meg az egészségtudományi szakemberek.

Sajtóközpont - BZ