Rekordszámú végzős a DE GTK tripla ünnepén

Minden eddiginél több, összesen 716 közgazdászt, menedzsert, tanárt, mérnököt és sportszakembert avatott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A végzett hallgatók rendkívül magas száma miatt három diplomaosztó ünnepséget tartottak szombaton és hétfőn.

Az intézmény egyik legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező karán, a Gazdaságtudományi Karon 299 alap- és 242 mesterszakos, valamint 275 felsőoktatási szakképzésben részt vett magyar és külföldi hallgató vette át oklevelét az egyetem Díszudvarán szombat délelőtt és délben, valamit hétfő délután. Fenyves Veronika dékán beszédében kiemelte: biztos abban, hogy a DE GTK-n végzett hallgatók a jelenlegi nehéz világgazdasági helyzetben is megállják helyüket.


- Függetlenül attól, hogy Önök a gazdaságtudományok, az agrártudományok, a bölcsésztudományok, az orvos és egészségtudományok, a sporttudományok vagy pedagógiatudományok területén folytattak tanulmányokat, felkészülhettek arra, hogy a kihívásoknak szakmailag és empatikus úton is meg tudjanak felelni. Képzésük során oktatóink végig arra törekedtek, hogy ne csak szakmai tudást adjanak át, hanem a kompetenciáikat is fejlesztették. Így a munkaerőpiac által elvárt újabb és újabb szakismereteket akár önállóan is meg tudják majd szerezni. Együtt tettük le tudásuk alapjait, amire munkahelyi vezetőikkel együtt építhetik fel különleges szaktudásukat – hangsúlyozta Fenyves Veronika

Az eseményeken kari és hallgatói kitüntetéseket is átadtak. Az egyetemi hallgatókon és oktatókon túl elismerést kapott a DE GTK több partnere is. A Gazdaságtudományi Kar Ezüst Díszérmét vehette át Gerencsér Krisztina nemzetbiztonsági ezredes, az Alkotmányvédelmi Hivatal Adminisztratív Igazgatóságának vezetője. 

Az intézményi kapcsolatok fejlesztéséért, valamint a kar oktatóinak, hallgatóinak oktatási, kutatási munkájának elősegítéséért a DE GTK Pro Meritis Interfacultatis Díját kapta meg Bárczi Zsófia, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-Európai Tanulmányok Karának dékánja, Hatala Anna nemzetbiztonsági dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal Operatív Elemző és Koordinációs főigazgató-helyettese, Lázár Ede, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának dékánja, valamint az intézményként az Alkotmányvédelmi Hivatal. 

A Gazdadástudományi Kar Kiváló Gyakorlóhelye Díját a Neopac Hungary Kft., az NI Hungary Kft., és az OTP Bank Nyrt. érdemelték ki.  

Sajtóközpont-TB