Egységes kémia érettségire felkészítő kurzusok a DE-n

A Debreceni Egyetem Kémia Koordinációs Intézete középiskolásoknak és egyetemre készülő érdeklődőknek szervez a közép-, illetve az emelt szintű kémia érettségi témaköreire épülő, ingyenes, egyetemi előkészítő kurzusokat. Az óráknak a Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézete, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási-, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar ad otthont.

Az előkészítőkön a középiskolai tananyagot interaktívan, könnyen érthető formában dolgozzák fel a diákok olyan egyetemi oktatókkal, akiknek már van gyakorlatuk a középiskolások felkészítésében. 

-    A Kémia Koordinációs Intézet kiemelt figyelmet fordít a Debreceni Egyetem iránt érdeklődő diákokra. Támogatást szeretnénk nyújtani már az érettségire történő felkészüléshez is. Törekvésünk a kémiai tudományok és határterületeik egyetemi szintű, horizontális összefogása, illetve harmonizációja az oktatás aspektusából – fogalmazott Nagy Péter intézetigazgató.  

Az oktatás az alapozó és a haladó csoportnál is 15 alkalmas.  A diákok péntekenként 16 és 18 óra között, kétórás felkészítőn vehetnek részt. A Debrecentől távol élők online is követhetik az oktatást. Azoknak a diákoknak, akik rendszeresen járnak az elméleti órákra, lehetőségük lesz arra, hogy személyesen, egy szombat délelőtt tömbösített, ötórás laborgyakorlaton is részt vegyenek. 

-    Elsősorban azoknak a jelentkezését várjuk, akik terveik szerint a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán, Gyógyszerésztudományi Karán, vagy az Általános Orvostudományi Karon kívánják folytatni tanulmányaikat. Az egységes előkészítők adta lehetőséggel élve, strukturáltabb formában adunk átfogó képet, valamint betekintést ezen tudományterületeken folyó oktatásba az egyes szakirányok iránt érdeklődőknek – tette hozzá Nagy Péter professzor. 

Jelentkezni a Kémia Koordinációs Intézet weboldalán, egy regisztrációs űrlap kitöltésével lehet.
Link
Regisztrációs űrlap
Kapcsolattartó: Jávor Anett ügyvivő-szakértő
Telefon: 06 52 516 900/61301
E-mail: javor.anett@unideb.hu, kemkoord.intezet@unideb.hu

Sajtóközpont - CzA