A Coloplast kapuja is nyitva áll a GTK hallgatói előtt

A gyógyászati segédeszközök gyártásával és értékesítésével foglalkozó Coloplast Hungary Kft-vel kötött duális képzésről szóló megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Az együttműködés révén a vállalatgazdaságtan MSc szakon tanulók gazdagodhatnak értékes tapasztalatokkal a világszerte több mint tizenkétezer alkalmazottat foglalkoztató dán székhelyű cégnél.

A Coloplast Hungary Kft. számára kiemelten fontos az utánpótlás-nevelés. Hisznek abban, hogy az egyetemi hallgatók között olyan tehetségekre bukkanhatnak, akik a vállalat kultúrájának értékes tagjaivá válhatnak a későbbiekben. A cég különösen hasznosnak tartja a duális képzést, amelynek keretein belül heti rendszerességgel találkozhatnak a kiválasztott hallgatóval, aki a képzés végén már ismeri a céget és rendelkezik releváns tapasztalatokkal. Ennek megfelelően a Coloplast magyarországi leányvállalata tovább bővíti kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel (DE), újabb szak diákjait, a vállalatgazdaságtan mesterképzésben részt vevő hallgatókat fogadja duális képzés keretében.

Fenyves Veronika, a DE Gazdaságtudományi Kar (GTK) dékánja a duális képzés elindításáról szóló együttműködési megállapodás aláírása kapcsán elmondta: a GTK kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hallgatóik a képzési idő alatt minél naprakészebb gyakorlati ismereteket szerezhessenek, ami által tanulmányaik elvégzését követően könnyebben találhatnak állást. 

- A képzés lényege, hogy a hallgatók a gyakorlati időszak egyik felét az egyetemen, a másikat pedig a partnercégnél töltik, ezáltal piaci környezetben szerezhetnek hasznos szakmai tapasztalatokat – fogalmazott a dékán, aki egyúttal örömét fejezte ki, hogy egy újabb jó hírű céggel bővült a partnereik köre.

A Coloplast olyan termékeket és szolgáltatásokat fejleszt, melyek kifejezetten személyes/intim egészségügyi problémákkal élő emberek életét könnyítik meg. Világszerte több mint tizenkétezer alkalmazottat foglalkoztatnak, beleértve két magyarországi, a tatabányai és a nyírbátori gyár dolgozóit, akiknek létszáma meghaladja a négyezer főt.

A Coloplast Hungary Kft. részéről Kondor Zoltán alelnök, míg az egyetemet képviselve a GTK dékánja, Fenyves Veronika látta el aláírásával a duális képzésről szóló megállapodást.

 

Sajtóközpont