Egyedülálló ösztöndíjrendszer, Komondor a Kassai úti campuson, világjáró hallgatók, unikális orvosi berendezés, Marco Rossi rendhagyó órája és jótékony ovisok – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. A februári adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube-csatornáján.

Az iDE nézz! legfrissebb adásában részletes információt kaphatnak arról az országosan egyedülálló, új ösztöndíjrendszerről, mellyel a tudományos munkát végző PhD-hallgatóit, valamint oktatóit segíti a Debreceni Egyetem és az intézményt fenntartó alapítvány. 
 
Bemutatkozik Komondor, Magyarország legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépe, amelyet a Kassai úti campuson helyeztek üzembe. Kiderül, mire képes az a FibroScan készülék, amit a hazai egyetemi centrumok közül elsőként szerzett be a Debreceni Egyetem. 

Megmutatjuk, milyen élményekkel tértek haza Spanyolországból, Olaszországból és Dél-Koreából hallgatóink, akik éltek az Erasmus-program kínálta lehetőségekkel. Megtudhatják, mit üzent Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki az oDEonban tartott rendhagyó díszelőadást. 

A műsor végén pedig részesei lehetnek annak a pillanatnak, amikor ötszáz, jókívánságokkal teli léggömböt repítettek az égbe debreceni óvodások az egyetem Főépülete előtti téren, hogy lelkileg támogassák beteg társaik felépülését.

A magazint a Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpont, valamint a Multimédia és E-learning Technikai Központ munkatársai készítették. 

Sajtóközpont-TB