Idén rendhagyó módon, nem kari, hanem intézményi szintű ünnepségen és a Nagyerdei Stadionban zárja a tanévet a Debreceni Egyetem. A 14 kar végzősei július első két szombatján, 4-én és 11-én búcsúzhatnak el a diákévektől.

A koronavírus-járvány nyomán hozott intézkedések miatt ebben a tanévben elmaradtak a hagyományos, a Debreceni Egyetem (DE) Főépületének Díszudvarán rendezett kari diplomaosztó ünnepségek.

A Dékáni Kollégium döntése értelmében 2020-ban rendhagyó módon zárják a Debreceni Egyetem karai a tanévet, a biztonsági előírásokat szem előtt tartva két időpontban: július 4-én és 11-én, mindkét alkalommal 17 órai kezdettel a Nagyerdei Stadionban.

– A tanévzáró program összeállítása során fontos szempontnak tartottuk, hogy ragaszkodjunk az egyetemi hagyományokhoz, amelyeket a stadionban is szeretnénk megmutatni – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Pintér Ákos. A DE általános rektorhelyettese hangsúlyozta: az eseményen nem marad el a végzősök eskütétele, azonban a diploma átvétele jelképes lesz. A rendezvény végén most is levegőbe repülnek majd a diáksapkák, amelyet minden hallgató emlékbe kap az egyetemtől. Július 4-én a BTK, GTK, MÉK, TTK és a Zeneművészeti Kar, 11-én pedig az ÁJK, ÁOK, EK, FOK, GYTK, GYGYK, NK ÉS MK hallgatói búcsúznak el az egyetemről és egymástól.

A múlt heti előzetes hallgatói igényfelmérés alapján mintegy 2300 végzős szeretne részt venni az ünnepségen, akiket csaknem 18 ezer hozzátartozó kísér majd el.

A rendezvényen résztvevő hallgatók a programot megelőzően a HALL-ban tudják majd átvenni a talárokat és sapkákat. A technikai részletekről (időpontok, meghívó, beléptetés) a kari dékáni hivatalokban adnak információt.


Az ünnepségek pontos időpontja és a résztvevő karok:
2020. július 4. szombat 17 óra
Bölcsészettudományi Kar
Gazdaságtudományi Kar
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási
Természettudományi és Technológiai Kar
Zeneművészeti Kar

2020. július 11. szombat 17 óra
Állam- és Jogtudományi Kar
Általános Orvostudományi Kar
Egészségügyi Kar
Fogorvostudományi Kar
Gyógyszerésztudományi Kar
Informatikai Kar
Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar
Műszaki Kar
Népegészségügyi Kar

Sajtóiroda