Bölcsésznek lenni a legjobb!

Új és megújuló képzésekkel, tehetséggondozási programmal, külföldi nyelvtanulási lehetőségekkel és pezsgő hallgatói élettel várja a következő tanévben a leendő elsőéveseket a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara (BTK).

Több mint 100 éves hagyományokat ápol a BTK, amely az intézmény 1912-es alapítása óta folyamatosan működik.

- A tradicionális értékek őrzése mellett fontos számunkra a megújulás, és ennek szellemében igyekszünk bővíteni évről-évre képzési kínálatunkat, a gyakorlatorientáltság jegyében, és a munkaerőpiac igényeihez alkalmazkodva – fejtette ki a hirek.unideb.hu portálnak Keményfi Róbert.

A kar dékánja az idei felvételi szezon újdonságaiból kiemelte, hogy a 2020/21-es tanévtől tovább emelkedett az osztatlan tanárképzési szakok száma, amelyek között már a bölcsész szakokhoz választható ének-zene tanárszak is elérhető, együttműködve a Zeneművészeti Karral. Az alapképzésben további újdonság lesz a szeptembertől induló nemzetközi tanulmányok szak is.

Keményfi Róbert kiemelte: a Bölcsészettudományi Karra, amely fontos érettségi tárgyakat – magyar, történelem, idegen nyelv – oktató leendő pedagógusokat is képez, kizárólag emelt szintű érettségi birtokában lehet felvételt nyerni.

Továbbra is népszerűek a kar angol nyelvű képzései, amelyeken fokozatosan emelkedik az itt tanuló külföldi hallgatók száma is.

- Nyelvészeti képzéseink egyébként a világ legjobb 200-as mezőnyében szerepelnek a ranglistákon, ahol az angol oktatásunk önállóan is kivívta ezt a rangos helyet – tette hozzá a dékán.

A nyelvismeret bővítéséhez csaknem 90 országgal kialakított Erasmus-kapcsolat áll rendelkezésre, az idei tanévben megalakult Konfuciusz Intézetnek köszönhetően pedig magas színvonalú kínai nyelvi képzésen is részt vehetnek – térítésmentesen – az egyetem hallgatói.

A BTK anyagi forrással is támogatja kiemelkedően teljesítő diákjait, akik – tanulmányi eredményüktől függően – több ösztöndíj-lehetőség közül választhatnak.

Természetesen a tanulási lehetőségeken kívül a kar gondot fordít a tehetséggondozásra is, ehhez két szakkollégium és négy doktori iskola kínálatából választhatnak a hallgatók.

Sajtóiroda - BZs