Sikerek a Munkajogi Perbeszédversenyen

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatóiból álló csapat nyerte meg a XVII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyt. Egyéniben a legjobb felperes és a legjobb bíró kategóriában is a DE ÁJK hallgatói győztek.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara (DE ÁJK) adott otthont néhány napja az Országos Munkajogi Perbeszédversenynek, melyen a rendező kar mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem jogi karai képviseltették magukat.

- A megmérettetés csapat és egyéni versenyszámokból állt. Először kisorsolták a perbeli pozíciókat, hogy ki lesz a felperes, az alperes, illetve a bíró szerepében. A versenyfeladatokat ugyancsak sorsolás útján kapták meg a résztvevők. A csapattagok különböző, mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg a versenyszféra munkajogából- mondta a hirek.unideb.hu-nak Nádasné Rab Henriett, a DE ÁJK Környezetjogi és Munkajogi Tanszék docense.

A felkészülésre mindenkinek két óra állt rendelkezésére. A szakemberekből álló háromtagú zsűri a helyes munkajogi megoldás, a fellépés, valamint a vitakészség alapján pontozta a résztvevőket. A döntnökök nem tudták, hogy ki melyik karról érkezett.



Végül a DE ÁJK, Lőrinc Gergely, Németh Tamás, Orosz Ferenc összeállítású csapata végzett az első helyen. Lőrincz Gergely és Orosz Ferenc egyéniben is remekül szerepeltek, előbbi a legjobb felperes, míg utóbbi a legjobb bíró kategóriában végzett az első helyen. A csapatot Nádas György, a DE ÁJK Környezetjogi és Munkajogi Tanszék vezetője készítette fel.

- A csapat kiemelkedő sikere annak köszönhető, hogy a hallgatók szakmailag alaposan felkészültek, sikerült bennük a munkajog iránti lelkesedést kialakítani. Mindhárom versenyző aktívan részt vesz a tanszéki munkában, kutatásokban, más versenyeken. A jogi kar kiemelten fontosnak tartja a tehetséggondozást, reményeink szerint a lelkes és felkészült hallgatók tudását továbbépítve reményeink szerint további közös sikereket tudunk elérni - értékelt Nádasné Rab Henriett.

A csapat az oklevelek mellett vándorserleget is kapott. A Debreceni Ítélőtábla különdíját ugyancsak a DE ÁJK hallgatójának, Orosz Ferencnek ítélték oda.


Sajtóközpont - OCs