A sport és a tanulás elismerése

A Debreceni Egyetem kilenc hallgatója vehetett át sportösztöndíjat kedden a Megyeházán. A díjazottak között vannak labdarúgók, kézilabdázók, vízilabdázók, egy atléta, egy íjász és egy karatéka is. Többségük a Gazdaságtudományi Kar hallgatója, de vannak ösztöndíjasok a jogi, illetve a népegészségügyi karról is.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2001-ben döntött a sportösztöndíj alapításáról, hogy ezzel is támogassa mindazokat, akik felsőoktatási intézményben tanulnak és kiemelkedő eredményeket értek el mind a sportban, mind a tanulmányi eredményeikben. A 2021/22-es tanévben 1 millió forint állt rendelkezésre erre a célra. A jelentkezés feltételei között szerepelt egyebek mellett, hogy a pályázó valamelyik Hajdú-Bihar megyei sportszervezet igazolt sportolója legyen, és tanulmányi eredménye a figyelembe vett időszakban érje el a 3,51 átlagot.

Az összes kiírási feltétel alapján a Debreceni Egyetem 9 pályázója nyert támogatást idén, ők már személyesen vehették át az emléklapokat, az elmúlt két évben a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé.

A megjelenteket Kiss Attila közgyűlési tag, egyben a Sportösztöndíj Munkacsoport tagja köszöntötte. Jávor András, a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadója, egyben a Sportösztöndíj Munkacsoport tagja is méltatta a díjazottakat.

Díjazottak:

Arany Attila Csaba (atlétika – Népegészségügyi Kar, D. Sportcentrum)

Bárány Donát (labdarúgás – GTK, DVSC)

Baráth Péter (labdarúgás – GTK, DVSC)

Litvák Lili (kyokushin karate – GTK, KYO. Hungária Sportegyesület)

Macsi Martin (vízilaba – GTK, DVSE)

Macsi Patrik (vízilaba – GTK, DVSE)

Poczetnyik Luca Laura (kézilabda – GTK, DVSC Schaeffler)

Török Lilly Letícia (kézilabda – GTK, DVSC Schaeffler)

Váncsa Zsófia Ágnes (íjászat – Állam- és Jogtudományi Kar, Hajdú Íjász Klub)

 

Sajtóközpont - PKZs