Újabb öt évig szól a Campus Rádió

Engedélyt kapott a Médiahatóságtól a Campus Rádió arra, hogy folytassa a működését. A népszerű rádióállomás a következő években is jelen lesz a debreceni egyetemisták és a helyi rádióhallgatók életében, ráadásul megújult, izgalmasabb arculattal.
Tizennyolc éve, 2002 óta szól Debrecenben, az FM90 hullámhosszon a Campus Rádió, korábbi nevén Friss Rádió. A rádióállomásnak lejárt a szolgáltatói jogosultsága, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság január 7-én tűzte napirendre és engedélyezte a megújítását. Ezzel újabb öt évre, 2025 április 25-ig meghosszabbította a sugárzási engedélyt a Médiatanács.
Bakó Csaba, az FM90 Campus Rádió ügyvezetője elmondta, a döntés lehetőséget ad arra, hogy folytatódjon a rádió története, a Debreceni Egyetem által üzemeltetett rádió 24 órában helyi rádió, kiemelten az egyetem rádiója és a debrecenieké.
 
- Az itt élőknek kommunikálunk, beleértve a Debrecenben élőket, dolgozókat, egyetemre járókat, vagy akár a csak átutazó, a város vonzáskörzetében megforduló embereket. A rádiós piacon az egyik legfőbb hír és információforrás a helyi életről mi lehetünk, hiszen olyan rádió vagyunk, amelynek tartalmára odafigyelnek a hallgatók. Ezt fogjuk a következő időszakban is képviselni és erősíteni – emelte ki.
 
Bakó Csaba megjegyezte, a térség meghatározó hírszolgáltatójaként kiemelt stratégiai partnerük a Debreceni Egyetem, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a város kulturális-és sportéletének szereplői.
 
Hozzátette: a szerkesztőség ajtaja mindig nyitva állt és áll a rádiózni vágyó egyetemisták előtt. Jelenleg nyolc ilyen kollégája van az FM90 Campus Rádiónak, akik a tanulás mellett rádióznak is.
 
Nemrég saját műsorsáv létrehozásáról és szakmai együttműködésről állapodtak meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával, ennek köszönhetően hamarosan egy új, az egyetemi hallgatók által készített műsor indulhat el.
2018 augusztusában új helyre, az 1-es villa épületének első emeletére költözött a stáb, ezzel egy komplett, jól felszerelt új szerkesztőséget és három stúdiót vehettek át az egyetemtől.
 
- Nyugodtan kijelenthetem, hogy országos szinten is az egyik legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt helyi rádióállomás lettünk. Ez a megújulás és a villa környezete, a műsorvezetőkre és szerkesztőkre is jó hatással volt, felpezsdült az élet a rádión belül, ösztönzőleg hatott a változás mindenkire – tette hozzá az ügyvezető.
 
Az elmúlt három hónapban új arculaton, műsorstruktúrán is elkezdtek dolgozni, ez részben már most is hallható. A tervek szerint tavaszra egy minden szempontból megújult, szélesebb körben megszólaló rádiót kapnak majd a hallgatók – izgalmas hangvétellel.
 
Sajtóiroda-BZ