Stadionshow-val kezdődik a tanév

Idén is egyedülálló és exkluzív tanévnyitó show-val indítja a tanévet a Debreceni Egyetem. A változatos és feledhetetlen élményeket kínáló yoUDay-t szeptember 15-én tartják a Nagyerdei Stadionban. Jegyek már kaphatók.

Hiába volt óriási az érdeklődés, a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem lehetett megrendezni a Debreceni Egyetem különleges tanévnyitó show-ját. Ebben az évben azonban a megfelelő óvintézkedések és a járványügyi szabályok betartása mellett lesz yoUDay. Ez már az ötödik alkalom, hogy az egyetemisták, az egyetemi polgárok és az érdeklődők megnézhetik a látványban és élményekben bővelkedő, több hazai könnyűzenei sztárt is felsorakoztató műsort a Nagyerdei Stadionban.

Az országosan egyedülálló tanévnyitó stadionshow-n fellép a Tankcsapda, a Republic, valamint az Abrakazabra együttes kíséretében Wolf Kati, Sári Évi és Szirota Jennifer. Gudics Máté, a Gamblers zenekar frontembere elénekelni majd az Eye of the tiger-t. A táncosok most sem hiányozhatnak, a közönség láthatja a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, az R&B Dance Hip Hop Tánciskola, valamint a Piruett Tánc Stúdió táncosainak produkcióit is. A speaker szerepét ebben az évben a népszerű rap-duó, az Animal Cannibals fogja betölteni.

A látvány ezúttal is különleges lesz, amiről led-falak és pirotechnikai eszközök gondoskodnak. Érdekesség, hogy változik a színpad mérete, ami a korábbihoz képest jóval nagyobb, a közönség közé vezető kifutó pedig szélesebb lesz.

A mintegy másfél órás műsor után lézershow nyitja az idei yoUDay egyik újdonságát, a csaknem egy órán át tartó, ismert DJ-ket felvonultató stadiondiszkót. Szintén rendhagyó módon a UDream, a Debreceni Egyetem online tehetségkutató versenyének győztesei is megmutathatják majd magukat élőben a közönségnek.

A Nagyerdei Stadion fél hétkor nyitja meg kapuit, a show pedig fél nyolckor kezdődik. A belépők már kaphatóak, a nem egyetemi polgárok is kedvezményesen juthatnak majd hozzá a jegyekhez. A yoUDay kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

További információkért és érdekességekért a következő napokban érdemes figyelemmel követni az 5. yoUDay Facebook-oldalát.

Sajtóiroda – BZ