NeurotechEU – támogatás posztdoktoroknak

A Debreceni Egyetem kutatói is jelentkezhetnek a NeurotechEU ösztöndíjpályázatára, mellyel a neurotechnológiával foglalkozó posztdoktorokat kívánja támogatni a nemzetközi szervezet. A partneregyetemek 15 posztdoktora nyerheti el első körben az ösztöndíjat.

Amint arról beszámoltunk, a Debreceni Egyetem (DE) is részt vesz a nyolc ország vezető egyetemei által 2020-ban elindított NeurotechEU nemzetközi összefogásban, amelynek legfőbb célja a tágabb értelemben vett idegtudományok fejlesztése, az ezzel foglalkozó kutatások összehangolása, illetve az elért eredmények széleskörű ismertetése. Az Európai Unió által finanszírozott konzorciumban egyebek mellett olyan rendkívül neves felsőoktatási intézmények a DE partnerei, mint a svéd Karolinska Institutet, a német University of Bonn, valamint a holland Radboud University.

A szövetség ösztöndíjjal támogatja a NeurotechEU partneregyetemein dolgozó, neurotechnológiai kutatásokat végző posztdoktorokat.
- A neurotechnológia fejlesztése stratégiai jelentőségű napjainkban. Ez a tudomány különösen fontos szerepet játszhat az európai társadalmak előtt álló kihívások leküzdésében, például az egészségügyben. A NeurotechEU stratégiai kapcsolatokat teremt különböző tudományágak között, beleértve az idegtudományt, az orvostudományt, a mérnöki tudományokat, a mesterséges intelligenciát, a kognitív tudományt, a robotikát, a társadalomtudományokat és a bölcsészettudományokat – fogalmazott Tőzsér József, a DE élettudományokért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettese.

Legyen tagja annak a csapatnak, amely egy új virtuális európai egyetemet épít – olvasható a felhívásban. Az ösztöndíj 15 kiváló posztdoktori kutatót támogat a szervezet partnerintézményeiben.

A projektek a NeurotechEU első szakaszának végéig, azaz 2023. október 31-ig finanszírozhatók. Ezen időszakon túli meghosszabbítás az elért eredményektől, azok értékelésétől függően lehetséges.

További információkért látogasson el a NeurotechEU weblapjára.


Sajtóközpont – OCs