Nagy siker az Educatio Szakkiállításon

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb standdal vett részt a Budapesten megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Debreceni Egyetem. A nagyszabású beiskolázási eseményen megjelentek az intézmény karai, minden oldalról látható LED-falakon ismerhették meg a látogatók az egyetemi életet. A Debreceni Egyetem standjára ezúttal is több ezren voltak kíváncsiak.

Az Educatio Szakkiállítás legfőbb célja, hogy bemutassa a továbbtanulni vágyóknak a hazai és külföldi felsőoktatást, továbbá megjelenési lehetőséget kínáljon olyan, a felsőoktatás világához szorosan kapcsolódó intézményeknek, mint a tankönyvkiadók, a nyelviskolák, valamint a szakképző intézmények.

A Debreceni Egyetem évről évre egyre nagyobb területen jelenik meg a budapesti rendezvényen, idén több mint kétszáz négyzetméteren állított standot az intézmény. A fővárosba egy teljesen megújult kiállítói standdal érkezett a DE, a látványos egyetemi információs pont négy oldalára LED-falakat szereltek, így a látogatók minden oldalról láthatták az egyetem legfontosabb rendezvényeiről készült videókat és fotókat. 

Az intézményt a DE Hallgatói Önkormányzatának 40 fős küldöttsége képviselte és tájékoztatta a DE iránt érdeklődőket a továbbtanulási lehetőségekről, a tizenhárom karról, a szakokról, a hallgatói életről, a felvételi követelményekről, az intézményi infrastruktúráról, a kollégiumokról, azok költségeiről, továbbá a hallgatói életet színesítő sportolási, kulturális és tudományos lehetőségekről. Az eseményen a Sporttudományi Koordinációs Intézet is jelen volt.

Az Educatio nemcsak a továbbtanulni szándékozók részére kínált lehetőségeket, hanem a pedagógusok, az intézményvezetők és az egyéb szakmai szereplők számára is, hiszen itt valamennyien értesülhettek az oktatás újdonságairól és tájékozódhattak a magyar felsőoktatás jövőjéről.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese kiemelte, hogy standja révén az intézmény méltó módon jelenhetett meg a szakkiállításon.

- A megújult felvételi rendszer rugalmas és a felvételizők igényeire lett szabva, azonban ezzel szemben nehézség lehet, hogy mindenki megtalálja az őt személyesen legjobban érintő szakot, megoldást. Ezért mindenkit arra biztatok, hogy tájékozódjanak az unideb.hu oldalon, ahol pár kattintást követően minden szakról részletes tájékoztatást találnak – ismertette a rektorhelyettes.
A korábbi évekhez hasonlóan nagy volt az érdeklődés a Debreceni Egyetem iránt, fontos információkkal gazdagodhattak azok, akik a DE valamely képzésén tanulnának tovább.

- Rengetegen voltak most is, nagy öröm, hogy a DE standját is ilyen sokan keresték fel. Ez a fajta aktivitás jól mutatja, hogy az intézménynek helye van a rendezvényen. Az Educatio teljes mértékben lefedi a továbbtanulási kínálatot, itt egy helyen megtalálnak mindent a hazai felsőoktatással kapcsolatban a látogatók. Ide olyanok is eljutnak, akik például nem tudtak részt venni a DExpón – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Kovács Eszter Csilla, a Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviselet Sajtóirodájának vezetője.

Az Educatión ezúttal is nagy szerepet kapott a 2024-es Európai Egyetemi Játékok. A Debrecen-Miskolc közös rendezésű sporteseményről a látogatók az erre a célra létrehozott önálló standnál kaphattak tájékoztatást.


DEHDK Sajtóiroda – TAB