Milyen a biztonságos internet?

Hallgatóknak és oktatóknak, cégvezetőknek, informatikai szakembereknek, a számítógépet és az internetet rendszeresen használóknak kínál különleges információszerzési lehetőséget a Debreceni Egyetem Informatika Kara, mely először ad otthont a információbiztonsági szakmai napnak november elején.

A kiberbiztonság megteremtése napjainkban kiemelten fontos feladat, amit egyetlen szakterületet érintően sem lehet figyelmen kívül hagyni. A legmagasabb szintű védelem elérése érdekében a digitalizációval és a biztonsággal kapcsolatban folyamatos megújulásra van szükség – ezt hangsúlyozza az EIVOK-30 Információbiztonsági Szakmai Konferencia.

A tanácskozást a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Információbiztonsági Szakosztálya (EIVOK), a Debreceni Egyetem, a HTE Debreceni Területi Csoportja és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutatóintézete rendezi meg közösen az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által kezdeményezett Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampány részeként.

A november 4-én, pénteken 9 órakor kezdődő tudományos szakmai konferencia aktuális és izgalmas témákkal, neves előadókkal, színvonalas előadásokkal várja az IT-biztonsággal foglalkozó szakembereket, cégvezetőket, szervezeti döntéshozókat, gazdasági vezetőket, oktatókat, a kiberbiztonsági terület iránt érdeklődő és a jövőben ezen a területen elhelyezkedni akaró IT-szakos hallgatókat.

A régió legnagyobb IT-biztonsági szakmai rendezvényének célja, hogy felhívja a figyelmet a kiberbiztonság, az információbiztonság fontosságára, a kibertérben, az online tevékenységek közben megjelenő fenyegetésekre, visszaélésekre, manipulációs technikákra, digitális csalási módszerekre. Mindemellett kiemelt törekvés a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a szakmai tudásbővítés, amely elősegítheti az információbiztonsági- és adatvédelmi incidensek megelőzését, a kibertámadások elleni hatékony védekezést, a szervezeti adatvagyon biztonságának megóvását.

A konferencián számos kiemelkedő, hazai és nemzetközi viszonylatban iránymutató IT-biztonsági szakember tart előadást többek között a tématerület aktualitásairól, a biztonságos IT-környezet megteremtéséről, az ellátási láncokat érintő biztonsági kihívásokról, a humán kockázatok kezeléséről és a kiberdiplomáciáról. A helyszínen megjelenő standoknál a résztvevők megismerkedhetnek többek között a hazai IT-biztonsági civil szervezetekkel és az IT-biztonsági társasjátékkal is.

A rendezvényen ingyenes a részvétel, azonban regisztrációhoz kötött. A részletes program és a regisztrációs felület az egyetem honlapján közvetlenül elérhető az alábbi linken.


Sajtóközpont - BZ