Megnyílnak a laborok és a tanszékek a Műszaki Karon

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán elérhető képzésekről, valamint az itt végzettek elhelyezkedési esélyeiről is tájékozódhatnak a középiskolások és szüleik január 24-én, szerdán az intézmény nyílt napján. Az Ótemető utcai épületben délben kezdődő és kora estig tartó rendezvényen valamennyi tanszék bemutatkozik.

A Műszaki Kar (MK) Ótemető utcai új épületének Aulájában 12 órakor kezdődő nyílt napon játékos formában mutatják be az érdeklődőknek a különböző műszaki pályákat és azokat a képzéseket, amelyek elvégzése után ilyen munkaköröket lehet betölteni. Az oktatók közvetlenül válaszolják meg a felmerülő kérdéseket.  

T. Kiss Judit oktatási dékánhelyettes képzési kínálatot bemutató általános kari tájékoztatója 12:30-kor kezdődik az A épület U.0.0.1 termében, előadását a szomszédos U.0.0.2-es és U.0.0.3 termekben is kivetítik az érdeklődőknek.   

Ezt követően az egyes tanszékek mutatkoznak be és a laborokat is meg lehet nézni.  

- A végzős középiskolás diákok figyelmébe a Debreceni Egyetem Műszaki Kara nyolc alapszakot ajánl, ezek az építészmérnöki, az építőmérnöki, a gépészmérnöki, a járműmérnöki, a mechatronikai mérnöki, a környezetmérnöki, a repülőmérnöki, valamint a műszaki menedzser. A szakok többségében a hallgatók akár két, három különböző specializáció közül is tudnak választani – emelte ki a hirek.unideb.hu-nak T. Kiss Judit.

A nyílt nap részeként 15 órától az U.0.0.1-es előadóteremben személyesen és online is követhető szülői értekezletet tartanak majd, melyen egyebek mellett ismertetik a felvételi eljárás megváltozott szabályait, a felvételi előkészítő kurzusokkal kapcsolatos tudnivalókat, de szó lesz az elérhető ösztöndíjakról, a kollégiumi elhelyezésről, a hallgatói életről, a sportolási, illetve szabadidős lehetőségekről és a képzés befejezését követő elhelyezkedési esélyekről is.

Utóbbi eseményhez erre a linkre kattintva lehet csatlakozni. (Az értekezletszám: 2781 521 4241; Az értekezlet jelszava: DEMK)

A nyílt nap további részletei itt , illetve Facebookon itt érhetőek el.  
 


Sajtóközpont – OCs