Teltházas DExpo, E-sport Központ-avató, új tankonyha, ösztöndíjak és kitüntetések – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. A decemberi adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube csatornáján.

Az iDE nézz! legfrissebb adásában színes összeállításban számol be az idei DExpóról. Kelet-Magyarország legnagyobb beiskolázási rendezvényén több száz középiskolás, leendő egyetemista, szülő, pedagógus volt kíváncsi az intézmény képzési kínálatára, a felvételi változásokra és a hallgatói életre, valamint a Természettudományos és Mérnöki Fesztivál, az iTT Kutathatsz programjaira.

Részletes információkat kaphatnak a Debreceni Egyetem új ösztöndíjáról, mellyel a középiskolai eredményeik alapján támogatja az intézmény a felvett hallgatóit 2023-tól. Emellett tudósítás készült arról is, hogy Családbarát Hely tanúsító védjegyet kapott az egyetem. 

Kiderül a műsorból, milyen funkciókkal bővült az intézmény egészségügyi mobil applikációja, a UD Mediversity. Megismerkedhetnek a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért idei kitüntetettjével, Alexander Varshavsky-val, aki nemzetközi ismertségét leginkább az ubiquitin-rendszer révén megvalósuló fehérjebontási folyamatok felfedezésének köszönheti.

Megmutatjuk az Egészségügyi Kar új tankonyháját, amely a dietetikus szakirányon tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti a jövőben. Bekukkanthatnak továbbá a Debreceni Egyetem nemrég átadott E-Sport Központjába, amely hazánk egyedülálló, legnagyobb és kifejezetten oktatási célokat szolgáló e-sport létesítménye. 

A műsor végén pedig kiderül, mit tartalmaz a Debreceni Egyetem és a DVSC új stratégiai megállapodása.

A magazint a Debreceni Egyetem M.Tóth Ildikó Sajtóközpont, valamint a Multimédia és E-learning Technikai Központ munkatársai készítették. 

Sajtóközpont-TB