Együttműködés a Master Good cégcsoporttal

Az élelmiszeripari fejlesztésekhez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztetett a Debreceni Egyetem és a hazai baromfiágazat kiemelkedő vállalatcsoportja, a Master Good vezetése Kisvárdán.

Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár egész napos látogatáson vett részt június 10-én, hétfőn Kisvárdán a Master Good cégcsoportnál. Az egyeztetés során a Bárány család három tagjával – az alapító cégtulajdonossal, az egykori Debreceni Agrártudományi Egyetem volt diákjával, id. Bárány Lászlóval, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar általános agrármérnöki szakán végzett Bárány Lászlóval, illetve a Gazdaságtudományi Karon gazdasági agrármérnök diplomát szerzett Bárány Péterrel – a cégcsoport stratégiájáról, a világ egyik leghatékonyabb baromfi feldolgozó üzeméről és az együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

Az általános oktatási (szakmai gyakorlat, duális képzés, szakdolgozat, diplomamunka, doktori témák feldolgozása) területek mellett számos gyakorlati, állategészségügyi, termékfejlesztési és informatikai lehetőség merült fel, amelyet a felek jövőben, a megfelelő egyetemi egységek bevonásával megvizsgálnak, és munkacsoportokat alakítanak ki az azonosított problémák, fejlesztési ötletek megvalósítására. A felek a tartalmi elemek meghatározását követően stratégiai megállapodást kívánnak kötni.

A Bárány család 117 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégebbi baromfitenyésztő dinasztiája. A vállalkozás 1994-ben 5 fővel indult. Az elmúlt három évtizedben intenzív fejlődésen mentek keresztül, jelentős léptékű és összegű beruházásokkal és foglalkoztatási létszámbővüléssel. A cégcsoport egy teljes vertikális baromfiintegrációt működtet. Ma már a teljes folyamat – takarmánygyártás, szülőpártartás, keltetés, brojler nevelés, elsődleges-feldolgozás, tovább-feldolgozás, állateledel gyártás, trágyafermentálás – a cégcsoport északkelet-magyarországi és nyugat-dunántúli telephelyein valósul meg közel 3400 munkatárs közreműködésével. A cégcsoport rendelkezik gyárakkal Szlovákiában és Vietnámban is. A Master Good termékeit a világ 43 országába exportálják.


A Bárány család történetével és az egyetemhez fűződő kapcsolatával részletesen foglalkozott a Debreceni Egyetem alumni magazinja, a Deja vu.

Sajtóközpont