Egyetemi sportökoszisztémáról a TV2-n

A Debreceni Egyetem példaértékű sportstratégiája, a többezer verseny- és szabadidősortolót kiszolgáló DEAC, az intézmény sporttudományi képzései és kutatásai, valamint a SET központ is bemutatkozik az Életmódi Magazinban. A riport vasárnap délelőtt látható az országos csatornán.

Példaértékű kezdeményezés – ezzel a kifejezéssel jellemzi a TV2 riportere a Debreceni Egyetem sportkoncepcióját, melyet több mint 20 éve alkotott meg az intézmény. Az országos csatorna stábja az Életmódi Magazinba készített összeállítást, amelyben Bács Zoltán kancellár részletesen beszámol a stratégia eredményeként fokozatosan létrehozott egyetemi sportökoszisztémáról.

A műsorban Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője nyilatkozik az ország legnagyobb, több mint háromezer verseny- és szabadidősportolóját összefogó, hét első osztályú csapatot működtető sportegyesületéről. Bácsné Bába Éva, a DE Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és -menedzsment Intézet igazgatója a Debreceni Egyetem széleskörű sportképzéseiről és multidiszciplináris sporttudományi kutatásairól ad átfogó képet. 

Szántó Sándor orvosszakmai vezető pedig az intézmény egységeként működő Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot mutatja be, amely innovatív berendezései és vizsgálati módszereivel komplex szolgáltatást nyújt az él-, utánpótlás és szabadidő sportolók számára egyaránt. 

Az Életmódi Magazin október 29-én, vasárnap 9 óra 55 perckor kezdődik a TV2-n. 

Sajtóközpont-TB