Debrecen Drive – úton a jövőbe

Az elektromobilitás és a fenntarthatóság lesz a központi témája a Debreceni Egyetem által szervezett konferenciának és szakmai fórumnak az idei Debrecen Drive-on. Az ország legnagyobb járműipari seregszemléjén minden eddiginél több szakmai rendezvénnyel, több mint nyolcszáz különböző járművel, oldtimerek és prémiumkategóriás csúcsragadozó autókkal és látványos night drive show-val várják a látogatókat május 24-től három napon át a Nagyerdei Stadion környékén.

Az immár negyedik Debrecen Drive színes programkínálatának részeként a több mint 250 szalonautó és 800 különböző jármű mellett egy Európában is egyedi, közel 200 pedálos kisautóból álló gyűjteményt is megcsodálhatnak az érdeklődők.

- A Debrecen Drive-ot már a kezdetekkor is egy családbarát rendezvénynek szántuk. Ennek megfelelően terveztük az idei programokat és alakítottuk ki a jegyárakat is. Minden előadás, kiállítás és minden játék használata benne van a jegyárban, így minden adott ahhoz, hogy a családok jól érezzék magukat. A rendezvényre nyugodta behozhatnak plédet, ételt és italt is a kilátogató családok – emelte ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője.

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a Debrecen Drive sikerességét jelzi, hogy a város legfiatalabb nagyrendezvényeként tavaly a látogatottsági száma elérte a 35 ezret, és ezzel Debrecen egyik legfontosabb rendezvényévé nőtte ki magát.

- Tíz évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy Debrecen a 2020-as évekre Európa autóipari fellegvárává válik. A cél, hogy városunk ne csak az autóipar, hanem az autóipar jövőjének is a központjává váljon. A Debrecen Drive alkalmas arra, hogy felvázolja a járműipar jövőképét.  A városunk fejlődése pedig újabb perspektívákat adhat a következő rendezvényeknek – mondta Papp László.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja beszédében rámutatott: a Debrecen Drive több mint egy show és élményprogram, fontos eleme egy sokrétű, a járműipar aktuális trendjeit, új vívmányait bemutató szakmai konferencia is, melyet a DE Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete rendez.

- A járműipar jövő évtizedeit meghatározó elektromobilitás és a fenntarthatóság lesz a fő témája az idei konferenciának. Debrecen városa az utóbbi években jelentős fejlesztések helyszínévé vált, különös tekintettel az e-mobilitás területére. A fejlődés a gazdasági és technológiai előnyök mellett azonban kihívást is jelent a város, és így a Debreceni Egyetem számára is. A konferencián olyan új dolgokat szeretnénk megmutatni a kutatás-fejlesztés területéről, amelyek mind a szakma, mind a laikusok számára is egyaránt érdekes lehetnek – fejtette ki Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Az egyetemi vezető hozzátette, hogy az intézmény több karán is végeznek a járműiparhoz, elektormobilitáshoz kapcsolódó kutatásokat.

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője szerint a Debrecen Drive a járműipar ünnepe.

- A rendezvény bejárata idén is a Pallagi út és a Nagyerdei körút csomópontjának körforgalománál lesz. A prémiumkategóriás, csúcsragadozó autókat az idén immár tíz éves Nagyerdei Stadionban találják majd a kilátogatók. A Ködszínház körüli terület ad otthont a gyerekeknek szóló programoknak. A tunning autók pedig a stadion keleti oldalán kapnak helyet – sorolta Páll László.

Bővebb információ és jegyvásárlás: https://debrecendrive.hu/