Útjára indul a Debreceni Egyetem saját gyártású magazinműsora, melyben az intézmény legfontosabb eseményeiről, rendezvényeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat, klipeket. Az első adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube csatornáján.

Az iDE nézz! első adásában részletes információkat kaphatnak a Debreceni Egyetem Kelet-Közép-Európában egyedülálló könnyűzenei képzéséről, amelyen a Könnyűzenei Intézet oktatói mellett a hazai könnyűzenei élet ismert előadóitól tanulhatják meg a szakma rejtelmeit a hallgatók 2023 szeptemberétől. A képzés indítása alkalmából rendezett gálakoncertről zenés összefoglaló készült.

Beszámolót láthatnak arról, hogy Járműmechatronikai Kihelyezett Tanszéket hoz létre a Debreceni Egyetem és a Vitesco Technologies, ahol többek között a Műszaki Kar februárban induló új villamosmérnök mesterszakának hallgatói a gyakorlatban is megismerkedhetnek az elérhető legkorszerűbb autóipari technológiákkal.

Stábunk ott járt az Informatikai, a Gazdaságtudományi és a Műszaki Kar szakmai napjain, valamint a régió legnagyobb információbiztonsági konferenciáján is. Emellett színes összefoglaló készült a Debreceni Egyetem idei Állásbörzéjéről, ahol közép-, kis- és nagyvállalatok, munkaerőközvetítő cégek képviseletében hatvanöt kiállító várta az érdeklődőket.

Megmutatjuk, hogyan tisztelgett az intézmény közössége az egykori névadó, gróf Tisza István előtt és miként emlékeztek az elmúlt esztendőben elhunyt oktatókra, dolgozókra és hallgatókra.

Ellátogattunk a XXIV. Külügyi Börzére is, ahol a legújabb külföldi ösztöndíj- és munkalehetőségekkel, tanulmányi utakkal, szakmai gyakorlatokkal és részképzésekkel, valamint a mobilitási programok újdonságaival ismerkedhettek meg a hallgatók. A műsor végén pedig bemutatjuk Erdős-Tóth Fruzsina új, háború ellen tiltakozó dalát és az ahhoz készült videoklipet, melyet a Debreceni Egyetemen forgatott a Könnyűzenei Intézet oktatója.

A magazint a Debreceni Egyetem M.Tóth Ildikó Sajtóközpont, valamint a Multimédia és E-learning Technikai Központ munkatársai készítették. 

Sajtóközpont-TB