Vállalati partnerekkel találkoztak

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar mintegy harminc ipari partnere vett részt a kar online Szakmai Napján. A három szekcióban mintegy 500 hallgató ismerkedhetett meg a lehetséges munkáltatójával és a cégek által kínált karrierlehetőségekkel.

- A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar elsődleges célja, hogy piacképes tudást és versenyképes diplomát adjon végzősei kezébe, amihez az elmúlt 15 évben erőteljes vállalati partnerrendszert épített ki a kar. A TTK hagyományos rendezvénye, a Szakmai Nap minden évben lehetőséget nyújt, hogy a hallgatók, valamint a kar oktatói és kutatói is találkozhassanak a vállalati partnerekkel, megvitathassák tapasztalataikat – mondta el a csütörtöki rendezvény megnyitóján Kun Ferenc dékán.

A kari vezető kifejtette: a program legfontosabb célja, hogy a hallgatók első kézből kapjanak információt a leendő munkáltatóiktól, megismerjék, hogy diplomájukkal melyik vállalatnál, milyen munkakörben tudnak elhelyezkedni, illetve, hogy ezért cserébe milyen tudáselemek, készségek és kompetenciák meglétét várják el a munkaadók.

A Szakmai Napon három szekcióban – villamosmérnök, fizika / kémia, vegyészmérnök, biológia, biotechnológia, biomérnök / matematika, földtudomány – mintegy harminc vállalat mutatkozott be. A cégek képviselői – sok esetben a Debreceni Egyetem korábbi hallgatói – átfogó képet adtak vállalatuk profiljáról, az alkalmazott szakemberekről, az egyes munkakörökben ellátandó feladatokról, illetve a hallgatók számára elérhető gyakorlati és ösztöndíjprogramokról.

Az előadásokat követően a hallgatóknak lehetőségük volt, hogy a chatszobákban közvetlenül a cégek képviselőinek tegyék fel kérdéseiket. A TTK Szakmai Napján összesen mintegy 500 hallgató vett részt.

Sajtóiroda - TPL