EUG2024-küldöttség Splitben

A Debrecen-Miskolc 2024 Európai Egyetemi Játékok (EUG2024) szervezői, köztük a Debreceni Egyetem képviselői mutatták be a rendezvénnyel kapcsolatban eddig megvalósult terveket és a következő hónapok legfontosabb feladatait Horvátországban a hétvégén.

Splitben tartotta soron következő ülését az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) végrehajtó bizottsága. A kétnapos eseményen a 2024-re tervezett Európai Egyetemek Játékok szervezőbizottságának tagjai is részt vettek. Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Varga Kata a Debreceni Egyetem, Molnár Réka a Miskolci Egyetem képviseletében, Rakaczki Zoltán pedig az EUSA végrehajtó bizottságának magyar tagjaként tartott beszámolót a szervezés előkészületeiről, illetve a jelenlegi helyzetről.

A két város, illetve egyetemeik által szervezett multisport rendezvény a 1965-ös nyári Universiade után a legnagyobb egyetemi sportesemény lesz Magyarországon. A szervezők több mint 4000 résztvevőre számítanak, akik 16 sportágban mérik össze tudásukat. A helyszínek és a sportágak végleges listáját június elején, az EUSA-EUG2024 kongresszus után jelentik be hazánkban. Az viszont már eldőlt, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködve, a hivatalos sportprogram részeként a fogyatékkal élő diákok számára para asztalitenisz versenyt is rendeznek majd. 

Sajtóközpont-TB