Épül a pálya a 3x3-as Eb-re

Már a pályák burkolatát készítették a szakemberek szerda délután a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság helyszínén, a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. Ezek már az utolsó simítások, péntek reggelre a teljes versenyhelyszín elkészül.

Sajtóbejáráson mutatták be a szervezők a mérkőzéseknek helyt adó pályákat szerda délután. Az eseményen részt vett Varga Kata eseménykoordinátor, aki kiemelte: a helyszín építése jó ütemben halad.

- Gyakorlatilag a technika már teljesen készen van. A meccseket két pályán, párhuzamosan játsszák majd a csapatok, mindkét pályához tartozik kijelző, lelátó, fenn van a világítás és a hangtechnika is. Hamarosan készen lesz a pályaburkolat is, ami az utolsó nagyobb mozzanata az építkezésnek – avatott be a részletekbe Varga Kata.

A sportvezető hozzátette: a legnagyobb kihívást az jelentette, hogyan helyezzék el a két verseny-, valamint az edzőpályát az Egyetem Téren úgy, hogy mindenki biztonságban sportolhasson, ám a rutinos szervezőcsapat mindenre talált kiváló megoldást.

Kilátogatott a versenyhelyszínre az egyetem férfi csapatának edzője, Erdei Ádám is, aki büszkeségének adott hangot, hogy éppen a Főépület előtt versenyezhetnek játékosai.

- Nagyon várjuk már a szombat esti megnyitót és a vasárnapi rajtot, hiszen egy ikonikus helyszínen játszhatunk. A csapat tagjai ráadásul a következő években épp ebben az épületben vehetik majd át a diplomáikat és dobhatják magasba a sapkáikat. Szeretnénk méltóképpen képviselni a Debreceni Egyetemet, emellett pedig élvezni a játékot, reményeink szerint szép számú közönség előtt – nyilatkozta a tréner.

Erdei Ádám a mezőnnyel kapcsolatban azt mondta: nagyon erős viadalra számít, hiszen azok a csapatok, akik itt lesznek, szinte mind megnyerték hazájuk egyetemi bajnokságát.

Hogy kikkel és mikor küzd meg csoportjában a továbbjutásért a DE együttese, az a szombat délutáni technikai értekezleten derül majd ki. Akkor tartják ugyanis a csoportsorsolást, ahol a férfiaknál négy darab hatos, míg a hölgyeknél két ötös és egy hatos csoportot alakítanak ki. Lesz továbbá dobó- és zsákolóverseny is.

A kontinenstorna megnyitóját július 15-én, szombaton 18:30-tól rendezik, míg az első sípszó vasárnap reggel 9 órakor hangzik el.

Sajtóközpont - PKZs