Saját tankonyhát nyitott az ETK

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti a jövőben a Campus Hotelben csütörtökön átadott tankonyha. Az újonnan kialakított tanműhelyben a hallgatók a legkorszerűbb konyhatechnológiai eljárásokat és az élelmiszerbiztonsági előírásokat is megismerhetik.

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás alapszak dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzésének helyszíne mostantól a tankonyha, ahol magas szintű gyakorlati tudást szerezhetnek a hallgatók - hangzott el az átadáson. 

- A helyiségben rendelkezésre áll minden feltétel ahhoz, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja a dietetikus szakemberek képzését. Ez a kar első saját tankonyhája, amely révén a korábbiakhoz képest jóval könnyebben készülhetnek a szakmai munkára a hallgatóink. A fejlesztés szimbolizálja a Debreceni Egyetem egységes rendszerét, ugyanis a Campus Nonprofit Kft-vel való szoros együttműködésünk eredményeként nyithatott meg a tankonyha, amit korábban nem használtak szakmai célokra – mondta az ünnepélyes átadáson Móré Marianna, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja.

A dietetikus-képzésben részt vevő egyetemisták a tankonyhai gyakorlatok során elsajátíthatják a korszerű ételkészítési és a diétás konyhatechnológiai eljárásokat, valamint szakképzett oktatók irányításával a tantervi előírásoknak megfelelő ételsorokat alkothatnak.

- A célunk a dietetikus-képzés gyakorlati helyszínének létrehozása volt, eleget téve a legnagyobb élelmiszerbiztonsági előírásoknak. A gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatás hátterét megtartva az élelmiszerbiztonsági, valamint az élelmiszertechnológiai ismereteket is átadjuk a hallgatóknak. Igyekeztünk a legkorszerűbb eszközöket beszerezni és minden részt vevő hallgató számára megteremteni az egyéni fejlődés lehetőségét – hangsúlyozta Szegedi Enikő dietetikus mesteroktató. 


A tankonyhát egyszerre összesen húsz hallgató használhatja, mindenki saját főzőhelyen, munkaasztalon, indukciós főzőlapon, a saját eszközeivel gyakorolhat. 

Sajtóközpont - BZ