Önkéntes nap a Debreceni Egyetemen

A jövő nyári, Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG), illetve az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából találkozót szervez a Debreceni Egyetem leendő fiatal segítői részére.

Nincs nagy világverseny önkéntes segítők nélkül. A nyári, budapesti atlétikai világbajnokságon például több mint 2500 önkéntes dolgozott a főváros számos pontján – szállodákban, versenyhelyszíneken, a belvárosban, a reptéren – 147303 órán keresztül.

Az EUG2024 szervezőbizottsága is várja segítőit. Miskolcon és Debrecenben egyaránt 600-600 önkéntes munkájára számítanak a 2024. július 12-24. közötti megmérettetésre, ezért Önkénteskedni jó címmel találkozót szerveznek december 4-én, hétfőn 16 órakor a Nagyerdei Víztoronyban.

Jóna Katalin, az EUG debreceni szervezőbizottságának önkéntes területért felelős egyik koordinátora az összejövetel és az Európai Egyetemi Játékok kapcsán elmondta: a cél, hogy a Nemzeti Önkéntes Stratégiával összhangban népszerűsítsék az önkéntes tevékenységeket.

- Szeretnénk emellett elismerni azokat, akik önkéntes munkát végeznek, és szeretnénk aktivizálni a fiatalokat. Kapcsolatot is építünk az egyetem és a gimnáziumok között, az igazgatók pedig nagy örömmel fogadták a megkeresésünket, hiszen ez egy jó lehetőség a diákok számára – fejtette ki Jóna Katalin.

A hétfői rendezvényen a szervezők játékos, kognitív feladatokon keresztül ismertetik meg az önkéntesek feladatköreit és az EUG programját, emellett ajándékok is várják azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek az önkéntesség iránt. A találkozóra még lehet jelentkezni a jona.katalin@sport.unideb.hu címen. A szervezők várják azokat a fiatalokat – középiskolásokat és egyetemistákat is –, akik elkötelezettek az önkéntes segítés területén és szeretnének az élet számos területén hasznosítható tapasztalatokat gyűjteni egy nemzetközi sportesemény rutinos, profi szervezőcsapatától.

Sajtóközpont - PKZs