Nyílt nap bajnok sportolókkal

Miért érdemes testnevelő-, gyógytestnevelő tanárnak vagy edzőnek tanulni? Milyen képzés és környezet vár a Debreceni Egyetemen? Mi kell a felvételihez? Többek között ezekre a kérdésekre kaptak választ azok, akik ellátogattak kedden a Sporttudományi Oktatóközpontba (DESOK).

Zsúfolásig megtelt sporttudományok iránt érdeklődő középiskolásokkal, felvételi előtt álló fiatalokkal január 16-án a Dóczy utcai Sportkomplexum előadója, ahol a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete tartott nyílt napot. A rendezvényen részletes tájékoztatást kaptak az érdeklődők a testnevelő- és gyógytestnevelő tanári, valamint az idén először induló edző-szakedző szakokról, illetve a gyakorlati felvételi követelményekről.

- A Debreceni Egyetem olyan komplex, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt, melyekkel a nálunk végzett testnevelő-, gyógytestnevelő tanárok és edzők minden sporttal, rekreációval, edzősködéssel, sportszervezéssel kapcsolatos feladatot, tevékenységet elláthatnak. Ez egy multidiszciplináris terület, így számos kutatási lehetőség, később pedig akár doktori iskola is várja a felvételizőket nemzetközi színvonalú környezetben, hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségekkel – hangsúlyozta tájékoztató előadásában Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet vezetője.

Az igazgató hozzátette: a képzési-oktatási infrastruktúra országosan egyedülálló az egyetemen, korszerű sportcsarnokok, szabadtéri sportpályák, multimédiás elméleti képzőhelyek, saját szertorna-, labdajáték-, küzdősport-, vívó, atlétikai és teniszközpont is a hallgatók rendelkezésére áll. 


A modern sportlétesítmények közül a Sporttudományi Oktatóközpontot (DESOK) be is járhatták a nyílt nap résztvevői, ahol a Debreceni Egyetem élsportoló hallgatói – többek között a világ- és Európa-bajnok uszonyosúszó, Pernyész Dorottya - mutatták be a gyakorlati felvételi vizsga anyagát. 

Sajtóközpont-TB