Nyáron is sportolásra buzdít az egyetem fitneszterme

Az UniFit Fitness&Gym Center szakembere szerint fontos, hogy a nyári hónapokban se hagyjunk fel a sportolással, folyamatosan mozogjunk, hogy megőrizzük egészségünket, fittségünket. A finteszközpont a nyári mozgáskihívásokra és az Európai Egyetemi Játékokra is különleges ajándékkal készül.

A Debreceni Egyetem Nagyerdei Stadionban található fitneszcentruma újabb sikeres tanévet tudhat maga mögött, hiszen a hallgatók körében továbbra is rendkívül népszerű a Sporttudományi Koordinációs Intézet és az UniFit közös programja. A testnevelés követelményeit egyetemi fitnesz és rekreációs mozgásprogramokban ezúttal is ezer hallgató teljesítette. Nagyon sokan életmódjukká is tették ezt a fajta mozgást, így elérte a célját a program a fitneszközpontban.

Az UniFitben ugyanakkor nem csak az egyetemi hallgatók és polgárok, hanem a városi lakosság mozgását és egészségmegőrzését is rendszeresen támogatják különböző lehetőségekkel. Erre hívta fel a figyelmet Balogh Tamás igazgató.

- Nagyon fontos, hogy legyen folytonosság a nyárban, mozogjunk klimatizált környezetben, tehát nem a hőségben. Ezért azoknak, akik a legmelegebb nyári hónapokban is kitartanak a sportolás mellett, és egy hosszabb időtávú edzést terveznek, egy különleges bérletkonstrukcióval is készülünk. Aki megvált két havi bérletet, mellé a harmadikat ajándékba adjuk – ismertette az igazgató.

A szakember beavatott továbbá, hogy nagy izgalommal és előkészületekkel várják a július 12-én kezdődő Európai Egyetemi Játékokat, amelyhez szintén csatlakozott az UniFit.

- A szervezőbizottság debreceni vezetőjével, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatójával, Balogh Lászlóval egyetértésben a játékok ideje alatt is készülünk meglepetéssel. Azoknak a sportolóknak, akik részt vesznek a különböző versenyeken, díjtalan edzéslehetőséget biztosítunk, kiemelten a fitnesz-erőnléti edzésekre, a kondicionális képességek megőrzésének céljából – hívta fel a figyelmet Balogh Tamás.

Az UniFit hivatalos felületén, a www.stadionunifit.hu oldalon további részletekkel várják a mozogni vágyó lakosságot és egyetemi polgárokat.

Sajtóközpont - PKZs