Téged is vár a BTK!

A középiskolások a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar (BTK) képzéseivel, az alapszakos hallgatók pedig a mesterképzésekkel ismerkedhettek csütörtökön a kari nyílt napon a Főépület tantermeiben.

A debreceni gimnáziumok diákjai mellett Mátészalkáról, Nyíregyházáról, Ózdról, Békéscsabáról, Tiszavasváriból, de Budapestről, sőt még Székesfehérvárról és Veszprémből is érkeztek érdeklődők a kari rendezvényekre.

- A régió szinte valamennyi középiskoláját megszólítottuk, de örömmel tapasztaltuk, hogy még a Dunántúlról is eljöttek hozzánk, hiszen fontos a felvételi döntés előtt álló végzősök számára, hogy első kézből szerezzenek információt a kar képzési kínálatáról, újdonságairól. A gyakorlati bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, előadások során pedig alapos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kaphattak arról, miért is jó bölcsészhallgatónak lenni a Debreceni Egyetemen – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Takács Levente, a BTK oktatási dékánhelyettese.

A leendő bölcsészek megismerkedhettek a kar olasz, angol, orosz, német és lengyel nyelvi kínálatával, a tolmácsolás különböző technikáival, a Néderlandisztika Tanszék jóvoltából pedig még kezdő holland nyelvleckében is részesülhettek a legmerészebbek.

Kommunikációs tréningre várta az érdeklődőket a Médiatudományi Tanszék, a néprajzosok a szakmai dokumentumfilmek készítésének világába kalauzoltak el, a Történelmi Intézet rendezvényén pedig kiderült, milyen is volt a bűnözés és a bűnüldözés a Horthy-korban.

A szervezők azokra is gondoltak, akik már hallgatói az egyetemnek, számukra több előadás tartottak, amelyek a mesterszakos képzési kínálatot mutatták be az érdeklődő alapszakos hallgatók számára.

Sajtóiroda - BZs