Sikeresek és tehetségesek

Helyezésekkel, különdíjjal tértek haza a Debreceni Egyetem fiatal tehetségei, akik sikerrel szerepeltek a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Budapesti Műszaki Egyetemen rendezett Kémiai és Vegyipari, valamint Műszaki Tudományi Szekciójának megmérettetésein.


Az idei sorozat – a 34. megmérettetés – március 21-23. között rajtolt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott konferenciával. A versenyen elsőként a DE Műszaki Karának hallgatói adtak számot eredményeikről.

A bemutatott 27 debreceni dolgozat egyharmada, 9 előadás nyert díjat: négy második helyezett három bronzérem és két különdíj, utóbbiak közül az egyik az AUDI szponzori különdíja. Az elért helyezések alapján az egyetemek közötti rangsorban a Debreceni Egyetem a negyedik lett.

A napokban hozták nyilvánosságra az OTDK Kémiai és Vegyipari Szekciójának eredményeit: a Debreceni Egyetem 22 nevezett hallgatója közül ketten értek el második, ketten pedig harmadik helyezést.

- Az OTDK összekapcsolja a tehetséges, szorgalmas és rátermett diákokat az oktatók sokaságával, segítve a tudományos kapcsolatok kialakítását, amelynek köszönhetően egyre több fiatal vállalhat a jövőben tudományos tevékenységet, biztosítva ezzel a kutatói utánpótlást – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László tudományos rektorhelyettes.

A verseny 16 tudományterületi szekcióban zajlik hét város (Budapest, Debrecen, Pécs, Győr, Eger, Esztergom és Gödöllő) tíz felsőoktatási intézményében.

A Debreceni Egyetemen április 15-18.között az agrártudományi, április 23-25. között pedig az orvos- és egészségtudományi szekció előadásainak ad otthont.

Sajtóiroda - BZs