Díszoklevél az egykori végzősöknek

Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomával köszöntötték az egyetem Bölcsészettudományi, valamint Természettudományi és Technológiai Karán 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végzett egykori hallgatókat október 14-én a Díszudvaron.

A Természettudományi és Technológiai Kar 131 egykori végzőse – köztük számos egyetemi oktató, professzor, akadémikus, a kar és az egyetem korábbi vezetője – vett át jubileumi díszoklevelet a vasárnap délelőtti ünnepségen. Az arany-, gyémánt- és vasdiplomásokat Kun Ferenc dékán köszöntötte, aki kiemelte, hogy a résztvevők közül többen ma is aktív kapcsolatokat ápolnak a karral, részt vesznek az oktató és kutatómunkában.

- Amikor Önök tanulmányaikat nálunk végezték, a TTK képzési programjának pillérét a tanárszakok jelentették. Évtizedeken keresztül karunk kiváló természettudományos tanárok százait adta az országnak, akik az iskolákban generációk felneveléséről gondoskodtak. A kitartó munkának és előre tekintő, bölcs döntéseinek köszönhetően a TTK mára a kutatás, fejlesztés és innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt – jelentette ki Kun Ferenc.

További képek a rendezvény fotóalbumában.

Rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomát vehetett át a Bölcsészettudományi Kar több mint 100, a jogelőd intézményekben 70, 65, 60 és 50 évvel ezelőtt végzett hallgatója a vasárnap délután rendezett ünnepségen.

- Az egyetem egy valódi alma mater, amelynek szellemi táplálékai évtizedekre elkísérték egykori növendékeit, hogy azok munkás és eredményes esztendők elteltével egy ünnepélyes eseményre visszaüljenek padsoraiba. Visszajöjjenek azok közé a falak közé, ahol éveket töltöttek örömök, bánatok, izgalmak között órákra járva, vizsgákra készülve vagy barátokkal beszélgetve – köszöntötte az egykori hallgatókat Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar dékánja.


További képek a rendezvény fotóalbumában.

A díszoklevél-átadó ünnepségek résztvevőit a KLTE Baráti Kör nevében Gaál István köszöntötte.

- Büszkék vagyunk arra, hogy olyan szakmát műveltek vagy művelnek, melyet ezen intézmény falai között, oktató kollegáinktól és elődeiktől sajátítottak el – fogalmazott az elnök.

Sajtóiroda - BZs, TPL