Ünnepi megemlékezés, kitüntetések, orvosi, jogi és műszaki konferenciák, futballegyetem, tanárképzési fórum – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított márciusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában szó lesz arról, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján megemlékezést tartottak a Debreceni Egyetemen. Az ünnepségen az intézmény csaknem 100 dolgozója vehetett át egyetemi díjakat és elismerő okleveleket, többen pedig rangos állami kitüntetéseket kaptak az Országházban a nemzeti ünnep alkalmából.

Ellátogathatnak a Műszaki Karra, ahol márciusban két tudományos szimpóziumon 200 előadás hangzott el, és több mint 30 országból érkeztek az előadók, akik a műszaki menedzsment, valamint a mechatronika területén elért eredményekről számoltak be.
Tudósítást láthatnak a vese világnapról, a Natural Expóról, az Állam- és Jogtudományi Kar fogyasztóvédelmi tanácskozásáról, az egyetem első Tanárképzési Fórumáról, a gyakorlóiskola kéthetes programsorozatáról, az Arany Napokról, valamint az intézmény legújabb zenei képzését és annak hosszútávú terveit bemutató konferenciáról.

Összeállítás készült a 23. Debreceni Kardiológiai Napokról, melyet az egyetem szakembereinek szervezésével és részvételével tartottak a Kölcsey Központban, illetve a Debreceni Reumatológiai Oktatási Programról, amely idén a reumatológia, valamint az ortopédia, a traumatológia, a sportorvoslás és a geriátria, vagyis az idősgyógyászat összefüggéseit vizsgálta.

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetének előadásából kiderül, mi történik majd Angliában a Brexit után. A műsor végén pedig megtudhatják, milyen tanácsokkal látta el a magyar edzőket az 54-szeres válogatott futballista, Roberto Baggio a Debreceni Futballegyetemen és hogyan köszöntötték Mohos Nagy Évát, a Zeneművészeti Kar professzorát 70. születésnapján.

Sajtóiroda - TB