A cégek előadásai, információs standjai és próbainterjúi mellett a tanszékek is bemutatják kutatási projektjeiket hétfőn és kedden, az őszi Informatikai Szakmai Napokon a Debreceni Egyetem Informatikai Karán.

Debrecenből New Yorkba? – a Morgan Stanley  frissdiplomás programjával, a BT szakemberei a globális hálózati szolgáltatások jövőjével, az Oracle új felhőszolgáltatásával, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet pedig gyakorlati esettanulmányokkal várja a hallgatókat október 30-án és 31-én, az őszi Informatikai Szakmai Napokon.


- Az, hogy idén már 17. alkalommal rendezzük meg ezt a szakmai programot, visszaigazolja, hogy Pethő Attila alapítódékánunk ötletének valóban volt létjogosultsága, s az eleinte még meglepetésként ható siker hosszú távon is megmaradt. A mostani szakmai napokon több mint 30 cég mintegy 50 előadással mutatkozik be, több mint 3000 résztvevőre számítunk – hangsúlyozta a hétfői megnyitón mondott köszöntőjében Mihálydeák Tamás dékán.

Az Informatikai Kar vezetője kifejtette, hogy olyan előadásokra kérték fel a cégeket, amelyek egy-egy gyakorlati, a mindennapi munka során felmerülő feladatról, vagy témáról szólnak, illetve idén újdonságként a tanszékek is bemutatják aktuális kutatásaikat.

- A cégek érdeklődésének fenntartása mellett ebben az évben nagyobb figyelmet szentelünk a karon folyó kutatás-fejlesztési programoknak. Az egyes tanszékek ismertetik a náluk folyó projekteket, illetve bemutatják, hogy a diákok miként tudnak szerepet vállalni azokban. Az a célunk, hogy minél több hallgató bekapcsolódjon a tanszéki kutatásokba – magyarázta Mihálydeák Tamás.

A dékán szerint fontos, hogy az esemény több lehetőséget jelent egy hagyományos szakmai rendezvénynél, hiszen sokkal kötetlenebb formában találkozhatnak a cégek képviselői a hallgatókkal, akik így a szakmai tudásuk mellett, azokat az úgynevezett „soft skilleket” is bemutathatják, amelyek ma már létfontosságúak a tudatos karrierépítéshez.

A kétnapos őszi Informatikai Szakmai Napok részletes programja elérhető a rendezvény honlapján.

Sajtóiroda - TPL