Szuperkupa-győztes a DEAC

Története első Szuperkupa-diadalát aratta a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata vasárnap a Tüskecsarnokban, miután 4-1-re legyőzte a bajnok FTC-Telekom gárdáját.

Mivel ez volt az első tétmeccs a szezonkezdés előtt, igazából nem lehetett felmérni a tényleges erőviszonyokat. Egy évvel ezelőtt szintén ez a két csapat találkozott egymással a Szuperkupában, akkor simán nyertek a fővárosiak.

A meccs első percei oda-vissza pulzáló játékot hoztak, de az 5. percben egy gyors kontrából, váratlanul előnyhöz jutottak az egyetemisták Mihalik András révén. Három perc múlva Jan Dalecky kapott szép passzt, kilépett és a bal felső sarokba bombázott. Nem sokkal később megrepedt a plexi az FTC kapuja mögött, ezért szűk negyedórás kényszerszünet következett.


A második harmadban felpörögtek a házigazdák, de kihagytak egy emberfórt, a DEAC hálóőre, Hetényi Zoltán pedig hatalmas bravúrokat mutatott be. A 28. percben Sarciát ültették ki, ráadásul Sosunov-ra is ráfújtak egy bottal akasztást. A kiegészülés pillanatában a büntetőpadról visszatérő Sosunov azonban lecsapott a palánkról lepattanó korongra és a fradis Arany mamutjai között lőtte be a harmadik debreceni gólt.

Az utolsó etap elején Révész Marcell lépett ki, elmozdította az FTC kapusát és belőtte a negyediket. A harmad közepén nagy erőket mozgósított az ellenfél, Hetényin azonban minden próbálkozás elakadt. Az 53. percben végül mégis szépített a fővárosi gárda, Aku Kestilä lőtt a rövid sarokba balról. A hajrában újra jól védekezett a hajdúsági csapat, a ferencvárosi Tóth Gergő pedig verekedésért végleges kiállítást kapott.


- Összejött minden. Góllal tudtuk befejezni a helyzeteket, a védekezésben sokat blokkoltunk, ütköztünk. A srácok végrehajtották, amit kértem, hatékonyak voltunk az átmenetekben, a védekezésből gyorsan tudtunk támadásba váltani. A végén próbáltunk okosan játszani, kimaradni a bunyókból, tartani a korongot. A fiatalok most is bizonyították, hogy megérdemlik a lehetőséget. Megmutatták, hogy jó úton járunk, és ha megkapják a bizalmat, akkor túl tudják szárnyalni önmagukat – értékelte a mérkőzést György József, a DEAC szakvezetője.


A két együttes pénteken Debrecenben, a bajnoki rajton ismét összecsap.

A mérkőzés részletes beszámolója a DEAC honlapján olvasható.

Sajtóközpont