Jogászhallgatók országos sikere

Megnyerte a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának joghallgatóiból álló csapat a Miskolci Egyetemen rendezett II. Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyt. A háromtagú alakulat a Pro kategóriában bizonyult a legjobbnak.

A mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg a jogászi hivatás gyakorlását – ez volt az a tételmondat, amely mellett és ellen is érveltek, pro és kontra az ország minden részéből érkezett joghallgatókból álló csapatok tagjai a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán rendezett II. Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyen néhány napja.

A rendezvényen 10 csapatban összesen harmincan mérték össze érvelési és retorikai képességeiket. A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának (DE ÁJK) képviselői – Papp László III. éves joghallgató, Pella Sebestyén Márk III. éves joghallgató, valamint Mag Péter IV. éves joghallgató – a Pro kategóriában első helyezést értek el.

Bihari Erika, a DE ÁJK tudományos segédmunkatársa, az itteni joghallgatók felkészítésében résztvevő nyolc oktató egyike elmondta: a kétnapos versenyre két hét felkészülési időt kaptak a csapatok. A háromfordulós versengés során a mieink a Szegedi Tudományegyetem joghallgatóival vitáztak élő szóban, az első fordulóban 6 – 6 perc, a másodikban 5 – 5 perc, az utolsóban pedig 3 – 3 perc terjedelemben. A debreceniek arról igyekeztek meggyőzni a háromtagú szakmai zsűrit, hogy a mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg a jogászi hivatás gyakorlását, a szegediek ennek az ellenkezőjét állították.

- Büszkék vagyunk hallgatóinkra, akik kiemelkedő teljesítményükkel tovább öregbítették karunk jó hírnevét. Mind a retorika, mind az érvelés szabályaiból alaposan felkészültek, és jogi szempontból is helyes válaszokat adtak. A tudományterület eredményeit is ismerték. Sokat dolgoztak a sikerért. Szívből gratulálunk hallgatóinknak, valamint az őket felkészítő valamennyi oktatónak – fogalmazott a hirek.unideb.hu-nak Bihari Erika.

A nyertesek az elismerő oklevelek mellé jogi szakkönyveket kaptak.


Sajtóiroda - OCs