Koncert a gyermekek gyógyulásáért

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának munkáját segíti az idei Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncerttel a MediChoir Hallgatói Kórus. A befolyó összegből új eszközökkel, kórtermi fejlesztésekkel támogatnák a klinika gyógyászati tevékenységét.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán a jótékonysági koncertet és zenei versenyt. A megmérettetésen azok a hallgatók mutathatják meg művészetüket, akik orvosi, gyógyszerész, vagy egyéb egészségügyi pályára készülnek, medikus hallgatók, ám tanulmányaik mellett a zenével is foglalkoznak.

- Egy ilyen rendezvény korosztályra való tekintet nélkül mindenkinek szól. A korábbi években szinte mindig telt ház volt a koncerten, most kíváncsian várjuk, hogy a járvány miatti két év kihagyás után is sikerül-e felkeltenünk az érdeklődést - nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Nagy-Pénzes Máté, a MediChoir Hallgatói Kórus kórusjegyzője.

Oláh Éva, a Professzori Klub alapító elnöke által kezdeményezett, 2013 óta létező Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncert ingyenes, de a felajánlásokból a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját segíti a kórus.

- Fontosnak tartjuk, hogy az itt gyógyuló gyermekeket minél jobb körülmények között és korszerű eszközök segítségével kezeljék. Reményeink szerint a kórtermi környezet megújításához és több új műszer beszerzéséhez is hozzájárulhatunk a befolyt összeggel - tette hozzá Nagy-Pénzes Máté.

Az idei jótékonysági koncertre előzetesen 21 produkciót neveztek. Az előszűrést követően ezek közül kilenc vesz majd részt a versenyprogramban. Az előadókat szakmai zsűri fogja értékelni és díjazni, de emellett közönségdíjakat is kiosztanak a legjobb fellépőknek.

A rendezvény elején a MediChoir Hallgatói Kórus vezetői adnak elő egy produkciót, a versenyt követően pedig a jelenleg 49 tagú kórus lép majd színpadra.

A jótékonysági koncertet és versenyt május 5-én, csütörtökön 19 órakor rendezik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében.

Az eseményről további részletek ezen a linken érhetők el.

A verseny programja: 
Ella Henderson: Yours - Nagawa Rhona Philomera-ének
Lauren Daigle: Rebel Heart - Brenda Muthomi-ének; Caleb Baiden-zongora
Ezra Zacharia: Heart of Gold - Ezra Zacharia-ének, gitár
John Williams: Schindler listája (főcímdal) - Lukács Miklós Ágoston-hegedű
Handel: D-dúr szonáta IV. tétel (Allegro) - Komor Lili-hegedű; Horváth Marcell-zongora
Calum Scott: You are the Reason - Karen Mourad-ének
Red Hot Chilli Peppers: Stadium Arcadium - Art Sharani-ének, gitár
Abbey Glover: You'll never be mine - Takács Renáta-ének; Szalóki Péter-gitár
Ed Sheeran: I see fire - Koneri Rors Reube-ének; Chen, Yi-Chun-hegedű; Noronha Keith Martin-gitár; Gnanadhas Shaniya-zongora.

A MediChoir Hallgatói Kórus műsora:
Peter Angle: Jubilate deo
Halmos László: Jubilate
Berkesi László: Jöjj, az Úr vár reád
Sabine Fenske: Ki istenének átad mindent
Bárdos Lajos: Hej, igazítsad!
Bárdos Lajos: Este van már

Orgonán közreműködik:
Szilvágyi-Hordós Tamás
Kórusvezető:
Korpás Kristóf:

Vezényel:
Paládi Krisztina

Sajtóiroda – BZ