Gazdasági évindító, felvételi újdonságok, Tudósiskola, sportfotó-kiállítás, FőnixFitt 2017 – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított januárban is a Díszudvar magazin.

A Debreceni Egyetem újévre kitűzött stratégiai céljait is megismerhetik a tévéműsor első 2017-es adásából. Nagyszabású gazdasági évindító találkozót rendezett ugyanis az intézmény januárban ipari partnereinek és a régió meghatározó gazdasági szereplőinek.

Kiderül, hogy az újonnan induló gyógypedagógia, dietetika, testnevelő tanár és közösségszervező szakok mellett milyen képzési kínálattal várja a felvételizőket idén a Debreceni Egyetem. Összefoglalót láthatnak arról, hogy az intézmény történetének legjelentősebb kollégiumi beruházása indulhat el a következő években. Az Országos Felsőoktatási Kollégiumfejlesztési Stratégia részeként 15 milliárd forintból újulhatnak meg az egyetem diákotthonai 2023-ra.

Beszámolót láthatnak a többszörös világbajnok és világcsúcstartó uszonyosúszó, Senánszky Petra diplomaosztójáról, illetve a Kossuth Gyakorló tehetséggondozó programjáról, melyen ezúttal Bács Zoltán kancellár tartott előadást a középiskolásoknak a számvitel rejtelmeiről.

Megcsodálhatják egy debreceni fotós, Derencsényi István riói olimpián készült képeit, melyekből kiállítás nyílt az egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A tárlat különlegessége, hogy a hagyományos képek mellett digitális és háromdimenziós fotókat is láthatnak az érdeklődők.

A műsor végén pedig virtuálisan ellátogathatnak a FőnixFitt 2017-re, ahol a sportprogramok mellett a Debreceni Egyetem szakembereinek sporttudományi előadásain, valamint a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ ingyenes sportegészségügyi vizsgálatain is részt vehettek azok, akik mozgással kezdték az újévet.

Sajtóiroda-TB