MÜZLI Alumni Party: ami az órákból kimaradt

Sikerről, buktatókról, a jövőről szóló elképzeléseikről beszélgethetnek kötetlenül és tehetik fel kérdéseiket a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet mesteroktatóinak a kurzus egykori és jelenlegi hallgatói a MÜZLI Alumni Party-n, november 23-án a Kazánházban. Az idei rendezvény egyik központi témája lesz a mesterséges intelligencia, az AI potenciális hatása és jövőbeli felhasználhatóság iránya.

A Debreceni Egyetem (DE) Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) országosan egyedülálló kurzusa egy híd, amely összeköti az egyetemi és az ipari-vállalati közeget. A kurzus mesteroktatói társadalmi felelősségvállalásuk részeként a tudásátadáson túl a hazai és nemzetközi gazdasági szférában megszerzett tapasztalataik mellett új szemléletet szeretnének átadni a DE hallgatóinak. A MÜZLI idei Alumni Party-ját november 23-án, csütörtökön 17:30-tól rendezik a Böszörményi úti campuson, a Kazánházban.

- Az AI Demistified című előadásában Lencsés Gergő egy professzionális vezető hozzáállásával mutatja be, hogyan is kellene reagálnunk a mesterséges intelligencia robbanásszerű térnyerésére, miként tudjuk lehetőségként és nem veszélyként kezelni az új helyzetet, illetve azt is, hogy félelem helyett bővítenünk kellene az AI-hoz kötődő tájékozottságunkat, tudásunkat. Ebben lesz a segítségünkre a felvezető előadás, majd ehhez a témához kapcsolódva a mesteroktatói kerekasztal-beszélgetés keretében azokról a tapasztalatokról hallhatnak a résztvevők, hogy az új, akár mindent felforgató kihívásokat hogyan oldották meg a globális, illetve nemzetközi szintű problémák kezelésében is jártas mesteroktatók a karrierjük során – mondta a hirek.unideb.hu-nak Becsky-Nagy Patrícia, a MÜZLI titkára.

A MÜZLI Alumni Party kerekasztal-beszélgetését követően a hallgatók szabadon kérdezhetik majd a kurzus oktatóit.

A beszélgetésen részt vesznek a MÜZLI mesteroktatói: Ascsillán Endre, a MÜZLI vezetője, a GE közép-kelet-európai alelnöke, Ino Mirkovic hegedűművész, az UNESCO nagykövete, Lencsés Gergő, a GE Power globális értéklánc volt vezetője, Ferik Attila, az ArisGlobal európai mérnöki és termékszállítási senior igazgatója, Dezső Attila, a Dezső és Társai Ügyvédi Iroda vezető jogásza, valamint Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. volt csoportszintű technológiai és innovációs igazgatója.

A rendezvény nyelve angol. Az esemény ingyenesen látogatható, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. https://forms.gle/GDD4a88cjy3Q6zi29

Sajtóiroda – ÉE