Megjelent a DEja vu nyári száma

Kimeríthetetlen forrása a magazinnak a Debreceni Egyetem alumni közössége, amelynek életéről, sikereiről, eseményeiről ad újabb ízelítőt a DEja vu nyári lapszáma.

Az intézmény néhány év alatt új alapokra helyezte a szolnoki felsőoktatást – mondta el a lapnak Szabó Attila, a Szolnok Campus igazgatója. A folyamatosan bővülő képzési portfólió, az infrastrukturális fejlesztések egyre több hallgatót csábítanak. A siker kulcsa az összefogás, melynek eredményeként kimagasló számú jelentkezés érkezett a 2023. évi felvételi eljárás során – árulta el az igazgató.

A Generációk rovatban ezúttal egy fogorvos dinasztiát ismerhet meg az olvasó. Hegedűs Csaba ahhoz képest, hogy tulajdonképpen véletlenül lett fogász, immár több mint 40 éve a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, illetve annak jogelőd intézményeinél dolgozik. A fogászat szeretetét a lánya örökölte, aki úgy tartja, hogy a hivatásában a legszebb a segítségnyújtás, illetve az, hogy kézzel tud alkotni.  

Népművelő-könyvtáros diplomát a Debreceni Tanítóképző Főiskolán szerzett, majd magyar szakon a Debreceni Egyetem jogelőd intézményében, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen tanult egykor Mohai Gábor. A legendás rádiós és televíziós személyiség versek hiteles tolmácsolójaként, előadóművészként is szinte az egész országot megismertette a szép magyar beszéddel és az irodalom értékeivel. A közelmúltban Újfehértón egy irodalmi esten lépett pódiumra, és Budapestre hazatartva egykori Alma Materébe is ellátogatott – az ekkor készült beszélgetés a Karrier oldalon olvasható.

Az alumni magazin nyári számában is folytatódik a Kincsek az egyetemen sorozat. Valódi turistalátványosság Firenzében a Paradicsom kapuja. Az egyetemi polgárok azonban olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy nem kell Olaszországig utaznia annak, aki szeretné megtekinteni ezt a csodás műalkotást, elég, ha ellátogat az Élettudományi Épületbe, ahol – ha nem is az eredeti, de – az arról készült hiteles másolat díszíti a Szépművészeti Múzeum jóvoltából több, ugyancsak reneszánsz alkotás kópiájával együtt a modern épületegyüttes belső tereit.

Most sem maradt ki a Deja vu-ből a sport: bemutatkozik Máthé Gábor, a DEAC élvonalbeli teniszezője, aki januárban megnyerte az első speciális Grand Slam-tornát az Australian Openen. Harminchét évesen is nagyratörő tervei vannak, még nem tett le a világbajnoki címről, de közben már a Roland Garros megnyeréséről álmodik…

Az újság beszámol emellett – többek között – a Francia Tanszék centenáriumáról, az Iciri-piciri alumni programjairól és a Dolgozói DErbiről is.

A DEja vu legfrissebb, teljes nyári lapszáma ide kattintva olvasható.

Sajtóközpont – BZs