Egyetemi Élet - megjelent az új tanév első száma

A nyári szünetet követően új számmal jelentkezett a Debreceni Egyetem lapja, az Egyetemi Élet, amely egyebek mellett beszámol a tanévnyitóról, a Gólyatáborról, a yuUDay-ről, a Campus Fesztiválról és a DEAC focicsapatainak eddig nyújtott teljesítményéről.

A DEHÖK Gólyatáboráról szóló cikkből egyebek mellett kiderül, hogy a rendezvényt a hagyományoknak megfelelően a Főépület mögötti „kolitéren” tartották, ott álltak a pavilonok és ott kapott helyet a híres nagysátor is, amelynek színpadán minden este neves magyar könnyűzenei előadók léptek fel. A fák alatt, a nagysátor mellett függőágyak lengtek, kényelmet biztosítva a feladatokat kiválóan teljesítő, lelkes gólyáknak. Ott persze nem csupán pihenni lehetett, hanem beszélgetni is, így jobban megismerték egymást az új hallgatók.

Debrecen egyik leghangulatosabb köztere a Déri tér, ami minden évszakban gyönyörű látványt nyújt. A területet nemcsak a Déri Múzeum miatt érdemes felkeresni, hanem a parkban megbúvó látnivalók miatt is. Hogy mik is ezek, ki volt a múzeum névadója, milyen kiállításokért érdemes az épületbe betérni, és milyen kalandos történetet tudhat maga mögött a kis tér, a Fedezd fel Debrecen utcáit! sorozat legújabb részéből lehet megtudni.

Az elmúlt években jelentős külföldi működőtőke érkezett Debrecenbe, számos vállalat döntött úgy, hogy új telephelyét itt alakítja ki. A történelem során hogyan változott a telephelyválasztás szempontrendszere? Mik játszanak döntő szerepet abban, hogy egy új telephelyet létesíteni kívánó vállalat mely földrajzi térséget választja? Ezt a kérdéskört boncolgatja egy másik írás.

Arról is beszámolnak, hogy Juhász Marci, közismert nevén Dzsúdló adott koncertet a cívisvárosban szeptember közepén. Teltház fogadta a Hall-ban a miskolci születésű, 23 éves pop/trap slágergyárost. A cikk szerzője szerint Dzsudló remek produkcióval szórakoztatta a közönséget.

A nemzeti összetartozás jegyében újabb Aranycsapat Emlékfákat ültettek a Debreceni Egyetem és az Aranycsapat Testület képviselői Erdélyben. Ezúttal Csíkszentdomonkoson és Farkaslakán ragadtak ásót és csemetét a kezdeményezők. Az első ilyen fa 2018. nyarán Székelyudvarhely főterén került a földbe, 2019-ben pedig a Debreceni Egyetem Sporttudományi Központja előtt álló Buzánszky Jenő-szobor mellett tartottak emlékfa-ültető ünnepséget.

Az Egyetemi Élet sportrovatának egyik cikkében olvashatunk arról, hogy kezdetét vette a 2022/2023-as labdarúgószezon, melyben a tavalyi évhez hasonlóan ismét három felnőtt csapatunk szerepel. A tavaly ezüstérmes pozícióban végzett együttesünk ezúttal is az NB III-as pontvadászat Keleti csoportjában érdekelt, míg tartalékcsapataink, azaz a DEAC II és a DASE a megyei első osztályban próbálhatnak szerencsét.

A teljes lap ide kattintva olvasható.


Sajtóközpont - OCs