Agráróriás várja a DE GTK hallgatóit

A magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjével, a NAGISZ Csoporttal kötött duális képzésről szóló megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A speciális képzésre augusztus végéig jelentkezhetnek azok a mesterszakos hallgatók, akik a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező innovatív cégnél szeretnék gyakorlatukat, azaz a képzési idejük felét eltölteni.

A NAGISZ Csoport évek óta szoros kapcsolatot ápol a Debreceni Egyetemmel. A cég gyakornoki programjában már eddig is rendszeresen vettek részt a Gazdaságtudományi Kar hallgatói, tízből nyolcan pedig diplomaszerzés után munkát is vállaltak a NAGISZ Csoportnál. 

Az agrárnagyvállalat tavasszal írt alá stratégiai együttműködési megállapodást az intézménnyel, melyben a szakma nemzetközi versenyképességének támogatása érdekében közös kutatási célok meghatározását, oktatási anyagok kidolgozását, szakmai rendezvények szervezését, valamint pályázati projektek megvalósítását tervezték. 

Ennek részeként dolgozták ki annak a duális képzésnek a keretrendszerét is az egyetem Gazdaságtudományi Karával, amelyre a kedvező tapasztalatok miatt egyre nagyobb igény jelentkezett mindkét fél részéről. A részletekről a Farmer Expón állapodtak meg. 

- Hallgatóink az egyetemi tanulmányaik mellett releváns szakmai gyakorlatot szerezhetnek egy több mint 70 éves múlttal rendelkező cégnél úgy, hogy a nappali tagozatos hallgatói lét minden előnyét élvezhetik. A vállalat az agrármérnöktől a közgazdászokig szinte valamennyi mesterszakunkról fogad gyakornokokat, akik később jó eséllyel állást is kapnak majd a társaságnál – hangsúlyozta a duális képzésről szóló megállapodás aláírásán Fenyves Veronika dékán. 

A NAGISZ Csoport a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjeként jelen van a növénytermesztés, az állattenyésztés, a keveréktakarmány-gyártás, az építőipar, a tej- és húskészítmények piacán. A vállalat 8 üzletágban, több mint 70 telephelyen tevékenykedik. 

- A NAGISZ Csoportnak a generációváltás után jelenleg az egyik legfőbb küldetése, hogy az innovatív, high-tech módszereket alkalmazza az agráriumban, integrálva a cég hét évtizedes szakmai tradícióit, tudásanyagát a fenntartható és környezettudatos gazdálkodás érdekében. Célunk, hogy a szakma szépsége mellett annak fontosságát is megismertessük a fiatalokkal, amire kiváló lehetőség a most induló duális képzés – hívta fel a figyelmet Kovács Herman vezérigazgató.

A vállalat több tízmilliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, korszerűsítéseket az elmúlt években a modern, kulturáltabb termelési- és munkakörnyezet érdekében. A nádudvari központú cég dolgozói létszáma meghaladja az 1300 főt, a légkör mégis családias. A legutóbbi munkavállalói felmérés szerint a vállalatcsoport egyik legnagyobb előnye a munkavállalók számára biztosított munkahely- és jövedelembiztonság, valamint a jó csapatmunka és a munkatársakra való odafigyelés. A cég mindennapi tevékenységébe szeptemberben egy szakmai élménynapon is bepillanthatnak az érdeklődő hallgatók. 


Aki pedig a duális képzésre szeretne jelentkezni, augusztus végéig teheti meg. Az intézmény és a partnervállalatok duális célú együttműködéseiről ezen a linken lehet további részleteket találni.

Sajtóközpont-TB