A 35. Országos Tudományos Diákkonferencia zárásaként kitüntetésátadó ünnepi ülést rendezett szerdán, Budapesten az Országos Tudományos Diákköri Tanács. Az eseményen a Debreceni Egyetem oktatói és hallgatói is elismeréseket vehettek át.

Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült a Debreceni Egyetem (DE) négy oktatója, kiemelkedő tudományos munkájáért az intézmény négy hallgatóját Pro Sciencia Aranyéremmel jutalmazta az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT). 

A Mestertanár Aranyérem kitüntetéssel a kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkát, valamint a minőségi felsőoktatás érdekében több mint tíz éven át kifejtett tevékenységet ismeri el az OTDT.  

Mestertanár Aranyérmet vehetett át: Bereczky Zsuzsanna szakorvos, egyetemi docens (DE Általános Orvostudományi Kar, Laboratóriumi Medicina Intézet, Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszék), Czibere Ibolya egyetemi docens (DE Bölcsészettudományi Kar, Politikatudományi és Szociológiai Intézet, Szociológiai és Szociálpolitikai Tanszék), Márkus Edina adjunktus, intézetigazgató-helyettes DE Bölcsészettudományi Kar, Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet) és Szabó Béla egyetemi tanár, tanszékvezető (DE Állam- és Jogtudományi Kar, Jogtörténeti Tanszék).  

A Pro Scientia Aranyérem kitüntetést azok az Országos Tudományos Diákkonferencián első helyezést elérő fiatalok nyerhetik el, akik tanulmányaik során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és erről szakmai pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adtak. 

Az elismerésben Herdon István (DE Állam- és Jogtudományi Kar), Kozma Kitti (DE Bölcsészettudományi Kar), Marosán Gréta (DE Bölcsészettudományi Kar) és Szabó Máté (DE Általános Orvostudományi Kar) részesült. 

Az aranyérmeket hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében rendezett ünnepségen adta át Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke és Freund Tamás akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. 

Az ünnepi ülésen Szendrő Péter 34 év szolgálat után átadta az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöki tisztségét Weiszburg Tamás megválasztott elnöknek. 

Sajtóiroda - BZs