A hőségben is maximumon pörgött a Campus Sportfesztivál

Három sportágban csaknem 1100 egyetemi sportoló lépett pályára két nap alatt a tizenhatodik alkalommal megrendezett Campus Sportfesztiválon a Dóczy utcai sportcampuson. A rendezvény ebben az évben is rekordot döntött, a szervezők szerint az évről évre növekvő érdeklődés mutatja a sportfesztivál fontosságát és közösségépítő erejét.

Kispályás labdarúgásban, 3x3-as kosárlabdában és strandröplabdában mérték össze erejüket a csapatok a július 18-19. között rendezett Campus Sportfesztiválon. A cél ezúttal is a mozgás, a sportolás, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a közösségépítés volt. 

A sportfesztiválra az ország minden pontjáról érkeztek csapatok, a főváros mellett Győrből és Szegedről is neveztek, valamint több szomszédos határon túli területről, Erdélyből, Felvidékről, Újvidékről és Kárpátaljáról, illetve messzebbről, Hollandiából, Németországból, Ausztriából és Dániából is jöttek egyetemisták. Ez jelzi, hogy a sportfesztivál országos és nemzetközi szinten is meghatározó tényezővé vált.

- A regisztrációs szűrön csak néhányan akadtak fenn, a bejelentkezett csapatok túlnyomó többsége részt vett a versenyeken, amelyek nemcsak a sport, hanem a kapcsolatépítés szempontjából is sikeresek volt. Az erdélyi Sapientia Egyetem például most először vett részt a fesztiválon és már jelezte, hogy annyira elnyerte tetszésüket a rendezvény, hogy jövőre minden sportágban szeretnék képviseltetni magukat. Sok dunántúli csapat is érkezett, ami azért fontos, mert nemcsak a Debreceni Egyetemet, hanem a Campus Fesztivált és a várost is megismerhetik. A sportfesztivál lebonyolításában olyan szintű rutinra tettünk szert az elmúlt tizenhat alkalommal, hogy ez a tapasztalat garancia lehet arra, hogy a jövőben is a megszokott magas színvonalon szervezzük meg a kétnapos eseményt – nyilatkozta Fenyves Veronika, a szervezőbizottság tagja.

Dékán Tamás, a rendezvény főszervezője a hirek.unideb.hu kérdésére úgy fogalmazott: ezúttal is sikert aratott a sportfesztivál, hiszen minden eddiginél többen, csaknem 1100-an küzdöttek a végső győzelemért.


- Minden alkalommal meglepődünk, hogy ilyen sokan érkeznek a sportfesztiválra, noha ez már a tizenhatodik alkalom volt. Egyre több fiatal számára fontos, hogy sportoljon, versenyezzen, bekapcsolódjon a Debreceni Egyetem mozgást népszerűsítő küldetésébe. A rendezvény különlegessége és egyedisége azonban nem csupán ennyiből áll, hiszen itt igazi közösségek kovácsolódnak, fesztiválhangulatban versenyezhetnek az amatőr sportolók, ugyanakkor valódi célokért küzdhetnek. Egyfajta kuriózumnak számít ez a sportesemény, hiszen az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb könnyűzenei fesztiváljához kapcsolódik. Úgy gondolom, idén is sikerült a maximumot kihozni a sportfesztiválból, újra megmutattuk, milyen különleges szimbiózis van a sport és a Debreceni Egyetem között – hangsúlyozta Dékán Tamás. 

A legtöbb sportoló kispályás labdarúgásban volt érdekelt, összesen több mint ötszázan rúgták a bőrt. A legtöbb csapat ugyanakkor a strandröplabda-bajnokságban küzdött, 82 együttes lépett pályára. A 3x3-as kosárlabda küzdelmeiben is jóval többen vettek részt a mostani kiírásban, mint az elmúlt években, a férfiak között 27, a hölgyeknél pedig 12 formáció versengett a győzelemért. A labdarúgóknál új bajnokot avattak, a férfi kosárlabdázóknál pedig a tavalyi ezüstérmes ezúttal behúzta a bajnoki címet, akárcsak a női kosarasok. Strandröplabdában sem tudta a tavalyi győztes megvédeni a címét. 

 
 

Eredmények:

Kispályás labdarúgás


I. Corvinus Futsal (Budapesti Corvinus Egyetem)
II. Eszterházy Eger (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)
III. Bro Fc (Debreceni Egyetem)
Gólkirály: Kiss Balázs (Debreceni Egyetem), 12 góllal
Legjobb kapus: Illés Áron (Budapesti Corvinus Egyetem)
Legjobb játékos: Skulka Botond (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)


Strandröplabda


1.  Olimpikonok (Debreceni Egyetem)
2. #eci (vegyes, NYE, DE, MATE. Semmelweis)
3. Mókavonat (Debreceni Egyetem)
Különdíjak: 
Legjobb női játékos: Schwegler Stefánia (Semmelweis Egyetem)
Legjobb férfi játékos: Veres Bence (Debreceni Egyetem


3x3-as kosárlabda


Női
I. SOTE (Semmelweis Egyetem)
II. Croissant (Debreceni Egyetem, Magyar Testnevelés és Sporttudományi Egyetem)
III. Unigirls (BCE, ELTE)
Női MVP: Opitz Kitti (Semmelweis Egyetem)
 

Férfi
I. Geri és a fiúk (Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem)
II. Walkin Buckets (Debreceni Egyetem)
III. SGNV (Debreceni Egyetem, BCE)
Férfi MVP: Kozák Márton (Miskolci Egyetem)


Sajtóközpont - BZ