Éremeső a Diákolimpián

Kiemelkedően szerepeltek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája diákjai a Torna Diákolimpia országos döntőjében. Az intézmény tanulói 7 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmet szereztek.

A Magyar Diáksport Szövetség a 2022/2023. tanévben 36. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános- és középiskolájában a Diákolimpiát. A 6 és 20 év közötti általános-, illetve középiskolások 10 sportágban: asztalitenisz, atlétika, floorball, futsal, grundbirkózás, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda és torna sportban, valamint játékos sportversenyben és kis iskolák sportversenyén mérhetik össze tudásukat, hat korcsoportban.

Az idei országos megmérettetésen a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláját a lányok versenyében 25 tanuló képviselte, akik az előző évekhez képest is átütő sikert értek el.

- Bíztam a lányokban, de azért erre álmaimban sem gondoltam, hogy ilyen sok aranyat nyerünk. Az "A" kategóriában nagyot küzdöttek a lányok, hiszen ott együtt versenyeztünk volt, illetve jelenleg is válogatott tornászokkal. A gimis lányok egyéniben a Dunaújvárosi EB 4. helyezett versenyzői mögött szereztek igen előkelő 5. és 6. helyet – mondta a hirek.unideb.hu-nak Antal Mária, a csapat szakmai vezetője, felkészítő tanára.

Kiemelkedő eredményt értek el az országos tornaversenyen a fiúk is. A Kiskossuth fiú csapata a „B” kategória II. korcsoportjában 2. helyezést ért el.

- A csapat tagjai: Birtha Kornél, Csatáry Mátyás, Sík Soma és Györfi Milán. Nagyon jól versenyeztek és nem volt rontott gyakorlatuk. Ebben a korcsoportban egyéni versenyt is hirdettek, ahol összesen 69 induló volt. Ezért is kiemelkedő eredmény Györfi Milán 6. helyezése. Nagyon szép gyakorlatai voltak, mind a három szeren minimális különbséggel maradt el a dobogós helyről. Birtha Kornél és Csatáry Mátyás ebben az iskolai tanévben ismerkedett meg a tornasportággal és folyamatosan vesznek részt az edzéseken – értékelte az eredményeket Lakatos István, felkészítő edző.Sajtóközpont - ÉE