DEDM: Díjátadás a DErbin

Először lépett a dobogóra, s mindjárt aranyéremmel zárt a nagy szervezeti egységek között a Műszaki Kar a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában. A májusi díjakat ezúttal rendkívüli helyszínen, a Dolgozói DErbin adták át a dobogós szervezeti egységek képviselőinek.

A kisebb létszámú szervezeti egységek között az előző hónaphoz hasonlóan a Tervezési és Kontrolling Igazgatóság munkatársai mozogtak a legtöbbet, második idei sikerükkel ők is az elit kategóriába kerültek. A második helyen a Jogi Igazgatóság, míg a harmadikon a már stabilan dobogós M. Tóth Ildikó Sajtóközpont munkatársai zártak.

A nagy szervezeti egységek versenyében új dobogósként, az élen debütált a Műszaki Kar. A díjat Popovicsné Szilágyi Zita, az MK külkapcsolati referense vehette át.

- Azzal, hogy beköszöntött a jó idő, a kollégák közül többen mozognak, illetve egy szerencsés mellékhatása is van a nálunk folyó építkezésnek, hiszen emiatt többen a kerékpáros vagy a gyalogos munkába járást választják. Emellett magam is igyekszem buzdítani a kollégákat, akár személyesen vagy email-en keresztül, hogy vezessék, rögzítsék a mozgástevékenységüket – avatott be a Műszaki Kar munkatársa.

Második helyen újra a Gasztroenterológiai Klinika munkatársai zártak, míg szintén megismételte áprilisi nagyszerű teljesítményét, bronzérmes eredményét az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság is.

Szép eredményt ért el még a dobogósokon kívül a Pályázati Központ, a klinikák közül a Kardiológiai és Szívsebészeti, az Orvosi Képalkotó, a Szülészeti és Nőgyógyászati és az Urológiai Klinika is. Az elit kategória tagjai (GTK, DEENK, RKK) szintén folyamatosan kiemelkedően teljesítenek és egymással versenyeznek az év végi abszolút helyezésekért.

A szokásos havi díjakon túl a DEAC szabadidősport szakosztálya egy különdíjat is odaítélt májusban. Ezt a HR Igazgatóság dolgozói érdemelték ki, miután óriási létszámmal, több mint ötvenen vettek részt a szakosztály által szervezett 24 órás mozgáskihívásban.

A DEAC szabadidősport szakosztályának vezetője, Mag Zoltán elmondta: az általuk szervezett programok újszerűek, ezért nagy öröm a résztvevőkkel együtt megélni azt, mint a nagy sikerű 24 órás kihívás esetében, hogy sokan vesznek részt rajtuk, jól érzik a közösségben magukat és már várják a következőt. A szakosztályvezető kitért a Műszaki Kar sikerére is.

- A kar két hónapja még meg sem jelent a programban, májusban pedig már nyertek a dolgozói. Ez jól mutatja, milyen eredményes tud lenni egy közösség, ha összefog és nem csak aktív, hanem regisztrálja is az eredményeket. A jövőben a szervező munka során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az eredmények beírása révén minél több egységet és dolgozót megismerjünk és elismerjünk – emelte ki Mag Zoltán.

A DEDM célja, hogy felhívja az egyetemi dolgozók figyelmét az aktív életmódra, a minél több mozgásra. A dolgozók sportolással töltött perceiket egy regisztrációs felületen pontokra válthatják. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban díjazzák a Debreceni Egyetem legaktívabb szervezeti egységeit.

Az az egyetemi dolgozó, aki valamilyen aktivitást végez és szeretne pontokat gyűjteni a szervezeti egységének, ezen a regisztrációs oldalon teheti meg, a DEDM Facebook-csoportja pedig itt érhető el. A DEDM mellett várják a tagokat a DEAC szabadidősport szakosztályába is.

Sajtóközpont – PKZs