Zenés diplomaosztó a Liszt teremben

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar diplomaosztó ünnepségén nappali és levelező tagozaton összesen hetvenkét hallgató vehette át oklevelét. A szombati eseményen díjazták a kar kiemelkedő munkát végző oktatóit is.

A Zeneművészeti Kar Liszt termében rendezett ünnepségen az előadóművészet alapképzési szak klasszikus hangszer szakirányán huszonegyen, klasszikus ének szakirányon és a klasszikus hangszerművész mesterképzési szakon egyaránt hatan, a karmester mesterképzési szak fúvószenekari karnagy szakirányán négyen, a klasszikus énekművész mesterképzési szak operaének szakirányán ketten, zenetanár osztatlan képzési szakon húszan, zeneművész tanár osztatlan képzési szakon egy hallgató, zenetanár mesterképzési szakon kilenc, zeneművész tanár mesterképzési szakon pedig három végzős vehette át a diplomáját.

Lakatos Péter, a DE Zeneművészeti Kar dékánja ünnepi beszédében kiemelte, hogy a ZK hallgatói ebben az évben is kiemelkedő eredményeket értek el, a kar tovább növelte népszerűségét az országos zenei felsőoktatásban.

- Izgalmas évet zártunk, sok fontos esemény van a kar diákjai és oktatói mögött. Mindig nagy öröm, ha hallgatóink bekapcsolódnak egy-egy nagyszabású országos rendezvénybe, idén ilyen volt a Debussy-maraton, de érdemes kiemelni a Jancsi és Juliska című előadást, amit hétszer adtak elő a fiatalok. Emellett kiemelkedő versenyeredményeket ért el több tehetséges diákunk. Tavaly először rangsorolták a magyarországi művészeti felsőoktatási intézményeket, melyek között a ZK az első helyen végzett, ezért az eredményért köszönet illeti a kar minden dolgozóját. A képzési akkreditációban is sikeres évet zártunk, ugyanis szeptembertől elindulhat a kortárs könnyűzenei alapképzés, amelynek már a felvételi eljárása is lezárult – sorolta a kari vezető.

A tavalyi év után második alkalommal adták át a kar által létrehozott Zenei felsőoktatásért díjat, melyet olyan oktató kaphat meg, aki fontos szerepet tölt be az intézmény életében, meghatározó tevékenységet vállal a Zeneművészeti Kar szakmai munkájában. Az elismerést ezúttal Mohos Nagy Éva Professor Emerita vehette át.


Az elmúlt öt évben Váradi Judit művészeti menedzser vezette a Gulyás György Szakkollégiumot, a szakember ezen a területen végzett jelentős szakmai munkáját is elismerte a Zeneművészeti Kar.

Az ünnepség részeként - a hagyományoknak megfelelően - a diplomahangversenyeken elhangzott legnívósabb előadásokból adtak elő válogatást a végzett hallgatók.

Sajtóközpont - BZ