Pénzügyeinkről a Science Caféban

Mi az a Blokklánc technológia és hogyan alakíthatja a jövőnket? címmel Oláh Norbert, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar Számítógéptudományi Tanszék tanársegéde tart előadást a Science Café soron következő rendezvényén.

A Debreceni Egyetem tudományos előadás-sorozata, a 2013-ban indult és azóta is folyamatosan, kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

A soron következő előadás tudományos szempontból közelítve nyújt betekintést pénzügyeink világába a blokklánc-technológia és a hozzá kapcsolódó területekről, ismertetve az aktuális helyzetképet, ugyanakkor előrevetítve a lehetséges jövőbeni irányokat is.

- A 2008-ban Satoshi Nakamoto által bevezetett Bitcoin kriptovaluta alapjaiban forgatta fel a pénzügyi szektort. Napjainkban a blokklánc-alapú megoldások nagy népszerűségnek örvendenek, amelyeket számos területen felhasználhatunk, többek között a pénzügyi szektorban, a logisztikai rendszereknél vagy a digitális művészeteknél – árulta el a hirek.unideb.hu portálnak előzetesen Oláh Norbert, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar Számítógéptudományi Tanszék tanársegéde.

Az előadás 2022. november 23-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóközpont - BZs