Online kerestek új tehetségeket

Virtuális tehetségkutató versenyt szervezett a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint a Zeneművészeti Kar. A UDream-A Te álmod interaktív rendezvényen a szakmai zsűri és a közönség is kiválaszthatta a legjobb produkciókat.

A Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata a BTK’ Land keretében korábban már szervezett tehetségkutató versenyt, a koronavírus-járvány miatt azonban újfajta kezdeményezésre volt szükség. A kizárólag a Debreceni Egyetem polgárainak hirdetett online megmérettetésre műfaji megkötés nélkül lehetett nevezni, így volt aki ének-zene-, vagy táncbemutatóval, slam poetry-vel, beatbox előadással jelentkezett.

- A korábbi években nagyon népszerű volt a tehetségkutató versenyünk. Ezt a rendezvényt idén is meg akartuk tartani, így közös ötletelésbe kezdtünk a TTK és a ZK hallgatói önkormányzatával. A hallgatók szerencsére jól fogadták a programot és sokan jelentkeztek – mondta el Papp Dániel, a BTK HÖK elnöke.

Az első fordulóban a regisztrációt és a produkciók beküldését követően egy négyfős szakmai zsűri döntött arról, hogy melyik öt előadó juthat tovább az április 30-i döntőbe.  A zsűri tagja volt Duffek Mihály, a Zeneművészeti Kar oktatója, zongoraművész, Csáki Szabolcs, színész, rendező, az Odeon Egyetemi Színház művészeti vezetője, Macskin László, a DEHÖK rendezvényekért felelős elnöki megbízottja, a Campus Rádió műsorvezetője, illetve Ölveti László, az Egyetemi Élet főszerkesztője.

A UDream Youtube-csatornáján élőben is lehetett követni az öt döntős műsorszámát, így a zsűri mellett a közönség is szavazhatott a legjobb előadásokra. A szakmai zsűri Rosh Koneri énekprodukcióját, a nézők pedig Egyed Emesét választották. Előbbi a 100 00 forintos fődíjjal, míg a közönségdíjas egy 20 ezer Forintos UD Shop utalvánnyal gazdagodott.

A három kar a következő években is szeretné megrendezni a tehetségkutatót, viszont akkor már a Kossuth Kollégiumok közötti tér lenne a helyszín.

A döntősök listája:

Rosh Koneri
Kiss Péter
Nyilas Gyöngyvér
Kerekes Adrienn
FrankNDave


Sajtóiroda - BZ