Online nyílt nap az Informatikai Karon

Interaktív rendezvényt tart az informatika iránt érdeklődő felvételizőknek a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. Az IK képzési és kutatási kínálata mellett a kar közösségi életéről, valamint az elérhető ösztöndíjakról és mobilitási programokról is tájékoztatják a középiskolásokat.

Online eseményen mutatkozik be a felvételi előtt állóknak február 4-én, csütörtökön délután 17 órától a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A program Hajdu András dékán köszöntőjét követően az általános kari tájékoztatóval indul, melynek keretében a felvételizők információt kaphatnak az induló képzésekről, főbb kutatási területekről.

Szó lesz a hagyományos képzések – programtervező informatikus, mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, informatikatanár – mellett egyre hangsúlyosabb adattudományhoz, adatfeldolgozáshoz kapcsolódó kurzusokról – beleértve a mesterséges intelligenciát és a felhőtechnológiát is. Ehhez nagy segítséget jelent, hogy az IK tavaly óta a Microsoft Mesterséges Intelligencia Tudásközpontja.

Dinamikusan fejlődik a kar műszaki, mérnökinformatikai képzési és kutatási spektruma is, amire jelentős hatással vannak a térségbe települő járműipari cégek, amelyek fokozott érdeklődést mutatnak az IK-n oktatott-kutatott önvezető járművek, okoseszközök, 5G-technológia, és a hálózatmenedzsment területei iránt. A képzés új elemeként 2021 őszétől szakkollégiumot indítanak, ahol a felvétett hallgatók ösztöndíjra és egyéb támogatásra számíthatnak.

A rendezvényen szó lesz az elérhető szakkörökről, hallgatói rendezvényekről, a kar közösségi életéről, az ösztöndíjakról, a külföldi mobilitási lehetőségekről, a hallgatókkal készült interjúkból első kézből juthatnak információhoz az érdeklődők.

A blokk végén lehet kérdezni a felvételi eljárással kapcsolatban a chat funkció segítségével. Ezt követően az érdeklődők külön meetingekhez csatlakozhatnak - gazdaságinformatikus képzés, mérnökinformatikus képzés programtervező informatikus képzés, tanárképzés –, melyeken az egyes szakokkal kapcsolatos részletes tudnivalókat ismerhetik meg, illetve kérdéseket tehetnek fel.

Bővebb információ a rendezvényről az Informatikai Kar weboldalán.